Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Αποκαλύφθηκαν ψηφιακά ίχνη του «Mr. 100»: H ταυτότητα του μυστηριώδη επενδυτή που έχει αγοράσει 52.996 Bitcoin αξίας 3,5 δισ. δολ.

Αποκαλύφθηκαν ψηφιακά ίχνη του «Mr. 100»:  H ταυτότητα του μυστηριώδη επενδυτή που έχει αγοράσει 52.996 Bitcoin αξίας 3,5 δισ. δολ.
Ο μυστηριώδης επενδυτής έχει «κτίζει» θέσεις στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα τουλάχιστον από το 2019, σύμφωνα με την HODL15Capital
Ένας μυστηριώδης επενδυτής σε Bitcoin, που έγινε διάσημος με το παρατσούκλι «Mr. 100», έχει πυροδοτήσει το έντονο ενδιαφέρον στον χώρο των κρυπτονομισμάτων μετά τη αγορά πάνω από 52.996 Bitcoin, αξίας άνω των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον coindesk.
Μέσα από το πορτοφόλιο του «Mr. 100» αγοράστηκαν τουλάχιστον 1.000 Bitcoin στις 15 Μαρτίου, που αποτελεί το 52% των συνολικών 1.907 που αγοράστηκαν από τα 10 διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin (ETF), σύμφωνα με την HODL15Capital.
Από αυτή τη διεύθυνση αγοράζονται συνεχώς BTC από τον Νοέμβριο του 2022, όταν κατέρρευσε το ανταλλακτήριο FTX.

Προστίθενται τουλάχιστον 100 BTC σχεδόν κάθε μέρα από τις 14 Φεβρουαρίου 2024.
Στο πορτφόλιο έγιναν μερικές μεγαλύτερες μεταφορές Bitcoin από μια δευτερεύουσα διεύθυνση, από την οποία γίνοντια επίσης αγορές 100 BTC από το 2019.
Αυτό υποδηλώνει ότι ο μυστηριώδης επενδυτής«κτίζει» θέσεις στο κρυπτονόμισμα τουλάχιστον από το 2019, σύμφωνα με την HODL15Capital, η οποία επίσης σημείωσε τον Μάρτιο 15 σε ανάρτηση στο Χ:
«Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτό ΔΕΝ είναι ένα από τα ETF των ΗΠΑ.
Έχω το χάρτη των συναλλαγών».

Οι εικασίες που γίνονται…

Με βάση το μέγεθος των εξαγορών, υπάρχουν εικασίες ότι ο επενδυτής θα μπορούσε να είναι είτε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του Χονγκ Κονγκ που πρόλαβε να τοποθετηθεί πριν τα ETFs, η Qatar Investment Authority, άλλα κρατικά επενδυτικά funds της Μέσης Ανατολής, ένα πορτοφόλι που σχετίζεται με το ανταλλακτήριο Upbit της Νότιας Κορέας είτε πρόκειται για μια κρυφή διεύθυνση ενός δισεκατομμυριούχου από τον κλάδο της τεχνολογίας (κάποιες κακές γλώσσες στο σκοτεινό διαδιίκστυο κάνουν λόγο ακόμη και για τον Elon Musk.
Ο Mr. 100 συνεχίζει να σωρεύει bitcoin ανεξάρτητα από την τιμή του, η οποία εκτοξεύθησε σχεδόν σε ιστορικό υψυλό, προσθέτοντας 400 κρυπτονομίσματα στις 12 Μαρτίου, όταν το Bitcoin διαπραγματεύτηκε πάνω από το όριο των 72.000 δολ.
Μετά το ξεφάντωμα συσσώρευσης, το πορτοφόλι Mr. 100 είναι επί του παρόντος ο 14ος μεγαλύτερος κάτοχος BTC, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bitinfocharts.

Δεδομένα πορτοφολιού. Πηγή: Bitinfocharts

Πορτοφόλιο συνδεδεμένο με το Upbit: Crystal Intelligence

Με βάση τα δεδομένα blockchain που αναλύθηκαν από την Crystal Intelligence, το μυστηριώδες πορτοφόλιο ανήκει στην Upbit, είπε στο Cointelegraph:
«Διαπιστώσαμε ότι ο αριθμός και η αξία των συναλλαγών που σχετίζονται με αυτό το πορτοφόλιο είναι ενδεικτικές μιας υπηρεσίας τύπου VASP.
Επιπλέον, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε με υψηλή ακρίβεια ότι οι εισερχόμενες συναλλαγές προέρχονται από το Upbit και αυτές έχουν διατηρήσει μια σταθερή αξία μετά την κατάρρευση του FTX».
Εξετάζοντας τις εκροές του πορτοφολιού, ο Mr. 100 έχει στείλει Bitcoin μόνο σε ένα πορτοφόλι που έχει επισημανθεί ως hot πορτοφόλι Upbit από την πλατφόρμα Arkahm.
Οι περισσότερες από τις συναλλαγές αφορούν αγορές τουλάχιστον 500 BTC, με δύο από τις μεγαλύτερες συναλλαγές αφορούν τη μεταφορά έως και 3.000 κρυπτονομισμάτω

Η ομάδα ανάλυσης δεδομένων της Crystal Intelligence επιβεβαίωσε ότι τα δευτερεύοντα πορτοφόλια ανήκουν επίσης στην Upbit:
«Το Bitcoin μετακινείται σε τρία μεγάλα cluster στην πλευρά των εξερχόμενων συναλλαγών και αυτά τα clusters φαίνεται να συνδέονται σε επόμενες συναλλαγές. Βρήκαμε επίσης κάποια στοιχεία ότι τα clusters που έλαβαν κεφάλαια από τη διεύθυνση 1Ay8v ανήκουν στην Upbit».
Έτσι, το πορτοφόλι του «Mr 100» ανήκει πιθανότατα στην Upbit, υποστήριξε αναλυτής στην αλυσίδα Defioasis, ο οποίος έγραψε στη σε μια απάντηση X στις 12 Μαρτίου:
«Οι τακτικές κινήσεις των 100 BTC δεν είναι αγορές, αλλά θα μπορούσαν να είναι ο μοναδικός τρόπος διαχείρισης παγίων και άλλων περιουσιακών στοιχείων της Upbit».
Η HODL15Capital σημείωσε επίσης ότι μια νοτιοκορεατική οντότητα στοιβάζει μεγάλες ποσότητες Bitcoin, σε μια ανάρτηση X στις 15 Μαρτίου, αναρτώντας τον χάρτη.

Upbit: Εκροές πορτοφολιού. Πηγή: Arkham Intelligence

Χάρτης παγκόσμιων συναλλαγών BTC. Πηγή: HODL15Capital
Και οι 14 δευτερεύουσες διευθύνσεις πορτοφολιού που σχετίζονται με το κύριο πορτοφόλι του Mr. 100 έχουν περάσει την επαλήθευση Know Your Customer στο Exchange Upbit, έγραψε ο αναλυτής on-chain sleuth Mai σε μια απάντηση X στις 15 Μαρτίου:
«Ο ‘’Mr.100’’ χρησιμοποιεί μια μικρή διεύθυνση πορτοφολιού για να αγοράσει $BTC. Το βρίσκω πολύ παρόμοιο με αυτό που κάνει συνήθως το Upbit με τα altcoins (δίκτυο ETH). Αν ακολουθήσουμε τις ταμειακές ροές της Upbit, θα δούμε τη σύμπτωση».
Ο κυνήγι του Moby Dick της.. λευκής φάλαινας των επενδυτών στα κρυπτονομίσματα συνεχίζεται…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης