Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ίπταται το Bitcoin και ξεπερνά για πρώτη φορά τα 70.000 δολάρια

Ίπταται το Bitcoin και ξεπερνά για πρώτη φορά τα 70.000 δολάρια
Το συνολικό «ράλι» τις τελευταίες 30 ημέρες ξεπερνά το 50%
Σχετικά Άρθρα
Ασταμάτητο είναι και σήμερα 8/3 το Bitcoin, καθώς η τιμή «σκαρφάλωσε» σε νέο ιστορικό υψηλό στην πλατφόρμα του CoinDesk, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 70.000 δολάρια.
Συγκεκριμένα, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα έφθασε τα 70.136,33 δολάρια, για να υποχωρήσει ελαφρώς στυ συνέχεια -αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται γύρω από τα 69.000 δολάρια.
Το συνολικό «ράλι» τις τελευταίες 30 ημέρες ξεπερνά το 50%, με ώθηση από την έγκριση 11 ETFs από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, στα τέλη Ιανουαρίου.
Ακόμη και θεσμικοί επενδυτές που κάποτε απέφευγαν τα κρυπτονομίσματα λόγω των έντονων διακυμάνσεων, έχουν αρχίσει να επενδύουν.
Οι καθαρές εισροές στα 10 μεγαλύτερα funds bitcoin spot των ΗΠΑ, έφτασαν τα 2,2 δισεκ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε την 1η Μαρτίου 2024, με περισσότερα από 2 δισεκ. δολάρια από αυτά να πηγαίνουν στο iShares Bitcoin Trust της BlackRock, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.
Το ράλι ρεκόρ στο Βitcoin θα μπορούσε να οδηγήσει τη Fed να καθυστερήσει τις προγραμματισμένες μειώσεις των επιτοκίων της αργότερα φέτος, σύμφωνα με την JP Morgan.
Ο στρατηγικός αναλυτής Marko Kolanovic ανέφερε σε πρόσφατο σημείωμά του ότι το ράλι του Βitcoin πάνω από τα 60.000 δολάρια, σε συνδυασμό με τα υψηλά ρεκόρ των μετοχών, υποδηλώνει ότι αρχίζει να συσσωρεύεται «αφρός» στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. Αυτός ο «αφρός» θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει τη Fed να αναβάλει τις προγραμματισμένες μειώσεις των επιτοκίων της, που συχνά είναι τονωτικές για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, καθώς θα μπορούσε να εξαπολύσει έναν ακόμη γύρο πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης