Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bernstein: Η φρενίτιδα για το bitcoin διχάζει τους επενδυτές - Στο +400% από τα χαμηλά του 2022

Bernstein: Η φρενίτιδα για το bitcoin διχάζει τους επενδυτές - Στο +400% από τα χαμηλά του 2022
Το bitcoin, το πιο δημοφιλές ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο, έχει εκτιναχθεί πάνω από 400% από τα χαμηλά του 2022
Οι επενδυτές εμφανίζονται διχασμένοι και προσεγγίζουν σε μεγάλο βαθμό τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων είτε «χτίζοντας» στρατηγικές θέσεις, είτε ως «θεατές», κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ξέφρενου ράλι στο bitcoin, σύμφωνα με τους αναλυτές της Bernstein.
Το bitcoin, το πιο δημοφιλές ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο, έχει εκτιναχθεί πάνω από 400% από τα χαμηλά επίπεδα που σημειώθηκαν το 2022, και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό υψηλό των 68.999 δολαρίων.

Πλήγμα στην εμπιστοσύνη

Παρόλα αυτά, οι όγκοι συναλλαγών είναι σχετικά περιορισμένοι, γεγονός που αποτελεί πιθανή ένδειξη ότι η εμπιστοσύνη στα κρυπτονομίσματα έχει πληγεί από μια σειρά από υψηλού προφίλ απάτες και πτωχεύσεις.
Τα κέρδη έχουν αντ' αυτού έχουν οδηγό κυρίως τις σταθερές εισροές κεφαλαίων στο bitcoin μετά την έγκριση αρκετών αμερικανικών διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων - ETFs,που παρακολουθούν άμεσα την τιμή του.
Τα στοιχεία του διαχειριστή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων CoinShares έδειξαν ότι τα επενδυτικά προϊόντα που συνδέονται με το bitcoin κατέγραψαν την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα εισροών κεφαλαίων την εβδομάδα έως τις 4 Μαρτίου, συνολικού ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ενώ οι θέσεις short στο token αυξήθηκαν, τα εισηγμένα στις ΗΠΑ ETF που παρακολουθούν το bitcoin, ιδίως οι προσφορές της BlackRock και της Fidelity, διέθεσαν τη μερίδα του λέοντος των εισροών.

Μένουν στο περιθώριο οι επενδυτές

Σε σημείωμά τους προς τους πελάτες, οι αναλυτές της Bernstein ανέφεραν ότι οι εν λόγω εταιρείες χτίζουν την έκθεσή τους στα κρυπτονομίσματα "στρατηγικά", καθώς κυνηγούν "αυτό που πρόκειται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη" θέση στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.
Αλλά η πλειονότητα των παραδοσιακών διαχειριστών μετοχών, σημείωσαν οι αναλυτές της Bernstein, επιλέγουν να "παρακολουθούν στο περιθώριο".
Υποστήριξαν ότι οι εν λόγω επενδυτές θα πρέπει να διορθώσουν αυτό που αποκάλεσαν "αβυσσαλέα κατανομή" σε μετοχές που είναι εκτεθειμένες στην κρυπτογράφηση, όπως οι εταιρείες εξόρυξης Bitcoin CleanSpark και Riot Platforms.
"Η ευκαιρία στην κρυπτογράφηση έγκειται σε αυτή την καμπύλη υιοθέτησης", ανέφεραν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης