Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Φρενίτιδα για το bitcoin - Ξεπέρασε τα 64.000 δολ. - Πλησιάζει το ιστορικό ρεκόρ

Φρενίτιδα για το bitcoin - Ξεπέρασε τα 64.000 δολ. - Πλησιάζει το ιστορικό ρεκόρ
Το bitcoin έχει σημειώσει άλμα περίπου 186% τους τελευταίους 12 μήνες

Πάνω από τα 64.000 δολάρια, σε υψηλό δύο ετών διαπραγματεύεται το bitcoin,  ενώ πλησιάζει και το ιστορικό ρεκόρ των 68.999,99 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.
Το ράλι τροφοδοτούν οι προσδοκίες για ισχυρή ζήτηση από τα ETFs.
Το bitcoin άγγιξε τα 64.824 δολάρια με ράλι 3%, στην πρώτη του κίνηση πάνω από τα 64.000 δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021, ενώ από την αρχή του 2024 σημειώνει άλμα +50% και +186% τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με το Bloomberg.
 
Εκρηκτική ζήτηση για ETFs

Στο επίκεντρο αυτής της φρενίτιδας για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βρίσκεται η φαινομενικά ακόρεστη ζήτηση από τα εισηγμένα στις ΗΠΑ Bitcoin ETFs, τα οποία άρχισαν να διαπραγματεύονται στις 11 Ιανουαρίου.
Το bitcoin έχει σημειώσει άλμα περίπου 186% τους τελευταίους 12 μήνες.
Καθαρές εισροές ύψους 7,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν επενδυθεί από το ντεμπούτο των αμερικανικών Bitcoin ETFs από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα κεφαλαίων, όπως η BlackRock Inc. και η Fidelity Investments.
Ακόμη και οι υπερβολικές εκροές σε μια αξιοσημείωτη εταιρεία – σχεδόν 9 δισεκατομμύρια δολάρια στο Grayscale Bitcoin Trust από τότε που εισήχθησαν τα ETFs – δεν έχουν επηρεάσει τους συναλλασσόμενους.
“Δεδομένης της χαμηλής ρευστότητας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι αγορές κινούνται βόρεια, αναμένοντας ότι οι εισροές ETF απόψε θα συνεχιστούν και οι τιμές θα συνεχίσουν το ράλι”, σχολιάζει ο Hayden Hughes, συνιδρυτής της πλατφόρμας Alpha Impact.

bitcoin.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης