Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ανάλυση ΕΚΤ: Η εύλογη αξία του Bitcoin είναι ακόμα... μηδέν

Ανάλυση ΕΚΤ: Η εύλογη αξία του Bitcoin είναι ακόμα... μηδέν
Ο σκεπτικισμός έρχεται παρά την επιτυχία των ETF του Bitcoin, τα οποία έχουν προσελκύσει πάνω από 3 δισ. δολάρια σε καθαρές ροές και έχουν τροφοδοτήσει εικασίες για ένα ETF Ethereum
Ευθεία επίθεση στο Bitcoin εξαπέλυσαν δύο στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρά την πρόσφατη άνοδο της τιμής και την έγκριση των spot ETF Bitcoin στις ΗΠΑ.
Ο Ulrich Bindseil και ο Jürgen Schaaf, απορρίπτουν τις εξελίξεις ως απλό θόρυβο και επαναλαμβάνουν τη μακροχρόνια στάση τους ότι η «εύλογη αξία του Bitcoin είναι ακόμα μηδενική».
Ο σκεπτικισμός τους έρχεται παρά την επιτυχία των ETF του Bitcoin, τα οποία έχουν προσελκύσει πάνω από 3 δισ. δολάρια σε καθαρές ροές και έχουν τροφοδοτήσει εικασίες για ένα ETF Ethereum.
Υποστηρίζουν ότι ο ενθουσιασμός είναι άστοχος και ότι η τρέχουσα τιμή και η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin απλώς αντικατοπτρίζουν την «κοινωνική ζημιά» που θα συμβεί όταν σκάσει η φούσκα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Bindseil και Schaaf εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το Bitcoin.
Τον Νοέμβριο του 2022, το δήλωσαν στον «δρόμο προς την ασχετοσύνη», επικαλούμενοι αργές και ακριβές συναλλαγές, ακατάλληλα επενδυτικά χαρακτηριστικά και περιβαλλοντικές ανησυχίες που σχετίζονται με την εξόρυξη.
Επικρίνουν περαιτέρω το Bitcoin για το υποτιθέμενο ιστορικό χειραγώγησης τιμών και απάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης