Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το σενάριο για εκτόξευση του Bitcoin σε… 1 εκατ. δολ.! Οι νέοι κίνδυνοι για τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ

Το σενάριο για εκτόξευση του Bitcoin σε… 1 εκατ. δολ.! Οι νέοι κίνδυνοι για τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ
Η New York Community Bancorp, που είχε αναλάβει τον ρόλο του… σωτήρα της Signature Bank, σημειώνει απώλειες 60% από τις αρχές του 2024

Τη στιγμή που επανέρχονται οι κίνδυνοι για τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα -και ειδικά για το Bitcoin- αναζωπυρώνεται, με το στοίχημα για τιμή στο 1 εκατ. δολ. να παραμένει στο τραπέζι.
Σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που κατέρρευσαν πολλές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της τράπεζας Signature Bank, η New York Community Bancorp, που είχε αναλάβει τον ρόλο του… σωτήρα της, σημειώνει απώλειες 60% από τις αρχές του 2024.

Ο Hayes διατηρεί το στοίχημα των 1 εκατ. δολαρίων για την τιμή του Bitcoin

Και σαν ο χρόνος να γυρίζει πίσω, οι κίνδυνοι για τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ έχουν επιστρέψει. Οι Bitcoiners παρακολουθούν αυτό που κάποιοι λένε ότι είναι τα πρώτα βήματα μιας δεύτερης τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ.
Πλησιάζοντας στην επέτειο ενός έτους από την αρχική αναταραχή, η New York Community Bancorp (NYCB) είδε την αξία της μετοχής της να πέφτει κατά 30% σε μόλις πέντε ημέρες.

Grafima1_3.JPG

Κλείνοντας στα 4,20 δολάρια στις 6 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingView, οι επιδόσεις της τράπεζας έχουν σημάνει συναγερμό. Μάλιστα, το γεγονός ότι ήταν η NYCB, που απέκτησε την Signature, δεν έχει ξεχαστεί στους κύκλους του Bitcoin.

X.JPG

Τον Μάρτιο του 2023, το Bitcoin παρουσίασε αστάθεια καθώς οι περιφερειακές τράπεζες άρχισαν να καταρρέουν - ένα φαινόμενο ντόμινο, το οποίο τελικά οδήγησε τη Fed να παρέμβει με το Πρόγραμμα Τραπεζικής Χρηματοδότησης (Bank Term Funding Program - BTFP). Αυτό έτρεξε για ένα χρόνο, αλλά δεν θα ανανεωθεί... κάτι που ο Arthur Hayes, πρώην διευθύνων σύμβουλος του γίγαντα παραγώγων κρυπτονομισμάτων BitMEX, πιστεύει ότι θα αποτελέσει το σκηνικό για μια επαναλαμβανόμενη απόδοση.
Εκείνη την εποχή, η δράση των τιμών του Bitcoin υπέφερε αρχικά εν μέσω της αβεβαιότητας, προτού κεφαλαιοποιήσει την κατάσταση. Όπως ανέφερε το Cointelegraph, ο Hayes βλέπει μια πιθανή βουτιά στα 30.000 δολάρια τον Μάρτιο, ακολουθούμενη από μια αντιγραφική ανάκαμψη. Οι απώλειες της NYCB τον οδήγησαν επιπλέον να επαναλάβει την πρόβλεψη για την τιμή του Bitcoin ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

Το Bitcoin το παίζει… cool

Όπως συνεχίζει να αναφέρει το Cointelegraph, η αστάθεια δεν επηρεάζει μόνο τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα.
Ο δείκτης CSI 1000 της Κίνας έχει χάσει 7 τρισ. δολάρια από το δ' τρίμηνο του περασμένου έτους, σημειώνοντας πτώση 8% σε μία μόνο ημέρα στις 5 Φεβρουαρίου, προτού οι φήμες περί διάσωσης τον οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα.
Το Bitcoin, που είναι ακόμα φρέσκο από τη ροή που δημιουργήθηκε από την έναρξη του ETF spot στις ΗΠΑ, δεν έχει ακόμη επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον για τις τιμές σε αυτές τις επίδοξες μακροοικονομικές σκανδάλες.
Το BTC/USD έχει πλέον παραμείνει σε ένα σαφώς καθορισμένο ημερήσιο εύρος τιμών για περισσότερες από 150 ημέρες, όπως επιβεβαιώνουν τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro.
Grafima2_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης