Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Grayscale Investments: Τα περισσότερα ETF του bitcoin θα... πεθάνουν

Grayscale Investments: Τα περισσότερα ETF του bitcoin θα... πεθάνουν
Δύο με τρία από τα ETF του Bitcoin «ίσως θα αποκτήσουν κάποιο είδος κρίσιμης μάζας» περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση, αλλά ότι τα άλλα μπορεί να αποσυρθούν από την αγορά
Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grayscale Investments, Michael Sonnenshein, για τα νέα ETF που συνδέονται με το bitcoin, εκτιμώντας ότι αρκετά από αυτά δεν θα επιβιώσουν.
Το Grayscale Bitcoin Trust ETF είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, με περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.
Όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ενέκρινε μια σειρά από ETFs spot bitcoin νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μεγάλη εστίαση ήταν στις προμήθειες διαχείρισης που χρεώνουν οι εταιρείες από τη BlackRock έως τη Fidelity.
Πολλοί από τους εκδότες ETF χρέωναν προμήθειες 0% για περιορισμένο χρονικό διάστημα προτού τις αυξήσουν ελαφρώς.
Τα περισσότερα από τα εγκεκριμένα ETF έχουν προμήθειες μεταξύ 0,2% και 0,4%.
Αλλά το Grayscale Bitcoin Trust ETF χρεώνει ένα τέλος 1,5%.

Η σημασία των προμηθειών

Ο Sonnenshein εξέθεσε αρκετούς λόγους για τους οποίους χρεώνει αυτήν την προμήθεια, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι είναι το μεγαλύτερο ταμείο bitcoin, έχει ιστορικό 10 ετών «επιτυχούς λειτουργίας» και έχει μια διαφοροποιημένη βάση επενδυτών.
«Οι επενδυτές ζυγίζουν πολλά, όπως η ρευστότητα και το ιστορικό και ποιος είναι ο πραγματικός εκδότης πίσω από το προϊόν.
Η Grayscale είναι ειδικός στα κρυπτογράφηση.
Και άνοιξε πραγματικά το δρόμο για να κυκλοφορήσουν πολλά από αυτά τα προϊόντα», είπε ο Sonnenshein στο CNBC σε συνέντευξή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Ο Sonnenshein είπε ότι ο λόγος που άλλα ETF έχουν χαμηλότερες προμήθειες είναι ότι τα προϊόντα "δεν έχουν ιστορικό" και οι εκδότες προσπαθούν να προσελκύσουν επενδυτές με κίνητρα αμοιβής.
«Νομίζω ότι από τη σκοπιά μας, μπορεί μερικές φορές να τεθεί υπό αμφισβήτηση η μακροπρόθεσμη δέσμευσή τους στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Sonnenshein.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grayscale είπε ότι δύο με τρία από τα ETF του Bitcoin «ίσως θα αποκτήσουν κάποιο είδος κρίσιμης μάζας» περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση, αλλά ότι τα άλλα μπορεί να αποσυρθούν από την αγορά.
«Δεν πιστεύω τελικά ότι η αγορά θα έχει τελικά αυτά τα 11 spot προϊόντα που έχουμε τώρα», είπε ο Sonnenshein.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης