Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin στον... Άρη - Το όραμα του Musk για τις συναλλαγές εκτός Γης

Το Bitcoin στον... Άρη - Το όραμα του Musk για τις συναλλαγές εκτός Γης
Ο Musk οραματίζεται την οικοδόμηση αποικίας στον Άρη μέχρι το 2050, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να εξελιχθούν σε ένα πολυπλανητικό είδος για να επιβιώσουν
Ενώ αρχικά δίσταζε στην ιδέα της χρήσης του Bitcoin ως νόμισμα στον πλανήτη Άρη, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, μπορεί να έχει αλλάξει γνώμη για το θέμα - αλλά μόλις και μετά βίας.
Με μια ανάρτηση στο Χ, ο Musk αρχικά κατέρριψε τη χρήση του Bitcoin ως Αρειανό νόμισμα λόγω του σημαντικού χρόνου που χρειάζεται για να διακανονιστούν οι συναλλαγές.
Αλλά προσέθεσε:
"Θα είχε νόημα να χρησιμοποιήσουμε κάποιο είδος κρυπτονομίσματος στον Άρη".
Αυτό έρχεται εν μέσω του συνεχιζόμενου οράματος του Musk για την οικοδόμηση αποικίας στον Άρη μέχρι το 2050, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να εξελιχθούν σε ένα πολυπλανητικό είδος για να επιβιώσουν.
Ωστόσο, μετά από προφορικό καταιγισμό ιδεών που έκανε ο ίδιος, ο Musk κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό θα μπορούσε πράγματι να είναι εφικτό, δεδομένου ότι η Γη απέχει μόλις οκτώ λεπτά φωτός από τον ήλιο, ενώ ο Άρης περίπου 12 λεπτά φωτός - αν και θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει εμπόδια.
"Ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin σε κάποιο βαθμό, αλλά θα ήταν δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε πολύ στον Άρη", δήλωσε, προσθέτοντας την πιθανή ανάγκη για ένα τοπικό δίκτυο στον πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης