Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το bitcoin πάνω από 40.000 δολ. για πρώτη φορά το 2023 - Ράλι 50% από τον Οκτώβριο

Το bitcoin πάνω από 40.000 δολ. για πρώτη φορά το 2023 - Ράλι 50% από τον Οκτώβριο
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε τα 41.522 δολάρια τη Δευτέρα
Σχετικά Άρθρα
Το Bitcoin ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά το 2023, χάρη στον ενθουσιασμό για τις επικείμενες μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων και καθώς οι traders αναμένουν την επικείμενη έγκριση των αμοιβαίων κεφαλαίων bitcoin που διαπραγματεύονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε τα 41.522 δολάρια τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022.

Ράλι 50% από τα μέσα Οκτωβρίου

Ένα ράλι 50% από τα μέσα Οκτωβρίου "φάνηκε να σηματοδοτεί μια αποφασιστική απομάκρυνση από την πτωτική τάση του 2022 και των αρχών του 2023", δήλωσε ο Justin d'Anethan - επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Ασία-Ειρηνικό στην Keyrock, σε εταιρεία δημιουργίας αγορών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Σημείωσε ότι τα στοιχεία των θεσμικών αγορών μέχρι τον Νοέμβριο έδειξαν ένα νέο κύμα ενδιαφέροντος και ότι, αν και οι ανατροπές μπροστά δεν είναι αδιανόητες, τα χαμηλά που σημειώθηκαν γύρω στα 16.000 δολάρια πριν από ένα χρόνο "πιθανώς σηματοδότησαν τον πάτο".
Ο επενδυτής Bitcoin Microstrategy αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι αγόρασε επιπλέον 593 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, οι πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία που είναι ευαίσθητα στα επιτόκια, όπως ο χρυσός, έχουν επίσης σημειώσει ραγδαία άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων και θα αρχίσει να τα μειώνει στις αρχές του 2023.
Οι αναφορές τον Οκτώβριο ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δεν θα ασκήσει έφεση σε δικαστική απόφαση που έκρινε ότι ο οργανισμός είχε κάνει λάθος που απέρριψε μια αίτηση για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF), ενισχύουν το θετικό κλίμα για το bitcoin.

Σε υψηλά και το ether

To Ether, το νόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain Ethereum, σημείωσε επίσης υψηλό 1,5 έτους τη Δευτέρα, φτάνοντας τα 2.253 δολάρια.
Τόσο το bitcoin όσο και το ether παραμένουν αρκετά χαμηλότερα από τα υψηλά ρεκόρ του 2021, που είχαν ξεπεράσει τα 60.000 δολάρια και 4.000 δολάρια αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης