Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πώς συνδέεται ο πόλεμος Ισραήλ - Hamas με τα κρυπτονομίσματα - Χρηματοδότηση μέσω... Tron

Πώς συνδέεται ο πόλεμος Ισραήλ - Hamas με τα κρυπτονομίσματα  - Χρηματοδότηση μέσω... Tron
Ταχύτερο και φθηνότερο από το Bitcoin, το δίκτυο Tron έχει ξεπεράσει τον ανταγωνιστή του όσον αφορά τη χρηματοδότηση τρομοκρατών
Ένα νέο μέτωπο έχει εμφανιστεί στη μάχη του Ισραήλ κατά της χρηματοδότησης των υποστηριζόμενων από το Ιράν ομάδων μαχητών, από τη Χαμάς έως τη Χεζμπολάχ: Ένα ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο κρυπτογράφησης που ονομάζεται Tron και το οποίο μέχρι πρόσφατα προσέλκυε πιο περιορισμένο έλεγχο έναντι του Bitcoin.
Όπως αναφέρει το Reuters, ταχύτερο και φθηνότερο από το Bitcoin, το δίκτυο Tron έχει ξεπεράσει τον ανταγωνιστή του ως πλατφόρμα για μεταφορές κρυπτογράφησης που σχετίζονται με ομάδες που έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, σύμφωνα με συνεντεύξεις με επτά εμπειρογνώμονες του οικονομικού εγκλήματος και ειδικούς στις έρευνες blockchain.

Στο στόχαστρο τα χαρτοφυλάκια Tron

Ανάλυση του Reuters για τις κατασχέσεις κρυπτογράφησης που ανακοινώθηκαν από τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας από το 2021 αντικατοπτρίζει την τάση αυτή, δείχνοντας για πρώτη φορά μια ραγδαία αύξηση στη στοχοποίηση χαρτοφυλακίων Tron και μια πτώση στις κατασχέσεις χαρτοφυλακίων Bitcoin.
"Νωρίτερα ήταν το Bitcoin και τώρα τα δεδομένα μας δείχνουν ότι αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις τείνουν να προτιμούν όλο και περισσότερο το Tron", δήλωσε ο Mriganka Pattnaik, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάλυσης blockchain Merkle Science με έδρα τη Νέα Υόρκη, επικαλούμενος τους ταχύτερους χρόνους συναλλαγών, τις χαμηλές χρεώσεις και τη σταθερότητα του Tron.
Η Merkle Science αναφέρει ότι μετρά ως πελάτες της υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Σιγκαπούρη.
Το Εθνικό Γραφείο για την Καταπολέμηση της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας (NBCTF) του Ισραήλ, το οποίο είναι υπεύθυνο για τέτοιες κατασχέσεις, δέσμευσε 143 portofolia Tron μεταξύ Ιουλίου 2021 και Οκτωβρίου 2023, τα οποία πίστευε ότι συνδέονταν με μια "καθορισμένη τρομοκρατική οργάνωση" ή χρησιμοποιούνταν για ένα "σοβαρό τρομοκρατικό έγκλημα", σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters.

Δεσμεύσεις εκατοντάδων λογαριασμών από το Ισραήλ

Λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση της Hamas, το Ισραήλ ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη κατάσχεση λογαριασμών κρυπτογράφησης που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, δεσμεύοντας περίπου 600 λογαριασμούς που συνέδεσε με την Dubai Co., χωρίς να αναφέρει ποια δίκτυα κρυπτογράφησης ή νομίσματα χρησιμοποιήθηκαν.
Δεκάδες δικαιούχοι των οποίων τα κεφάλαια δεσμεύτηκαν κατά την εν λόγω κατάσχεση δήλωσαν στο Reuters ότι χρησιμοποιούσαν το Tron.
Ανέφεραν ότι έκαναν trading για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους ή τα προσωπικά τους οικονομικά και αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τη Χαμάς ή την Ισλαμική Τζιχάντ.
Το Ισραήλ αποκαλεί την Dubai Co. τρομοκρατική ομάδα "λόγω της βοήθειας που παρέχει στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, ιδίως στον στρατιωτικό της βραχίονα, για τη μεταφορά κεφαλαίων σε κλίμακα δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως".
Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, η οποία είχε συγκεντρώσει κεφάλαια κρυπτογράφησης τουλάχιστον από το 2019, δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα σταματήσει τη συγκέντρωση χρημάτων μέσω Bitcoin, επικαλούμενη αυξημένες προσπάθειες για την αποτροπή δωρεών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης