Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin ξεπερνά τα 34.000 δολ. - Προσδοκίες για δημιουργία ETF

tags :
Το Bitcoin ξεπερνά τα 34.000 δολ. - Προσδοκίες για δημιουργία ETF
Ένα bitcoin ETF θα έδινε στους επενδυτές έναν τρόπο να αποκτήσουν έκθεση στις κινήσεις των τιμών του bitcoin χωρίς να κατέχουν άμεσα το κρυπτονόμισμα
Σχετικά Άρθρα
Η τιμή του bitcoin ξεπέρασε το επίπεδο των 34.000 δολαρίων και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάιο, ενισχυμένο από το θετικό κλίμα για ένα ETF.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο διαπραγματευόταν 4,97% υψηλότερα στα 34.596,40 δολάρια την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics.
To Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics.
«Ο πραγματικός καταλύτης που δημιούργησε το "θεϊκό κερί" νωρίτερα σήμερα και ώθησε το bitcoin πάνω από τα 34.000 δολάρια ήταν τα 167 εκατ. δολάρια σε ρευστοποιήσεις short, κυρίως σε υπεράκτια χρηματιστήρια», δήλωσε ο Ryan Rasmussen, αναλυτής της Bitwise Asset Management.
«Δεν νομίζω ότι κανείς περίμενε το επίπεδο της δράσης των τιμών που βλέπουμε, και οι επενδυτές που σορτάριζαν το bitcoin στην περιοχή των 33.000 δολαρίων και άνω σίγουρα αισθάνονται τον πόνο αυτής της έκπληξης σήμερα», δήλωσε ο Rasmussen. Οι προσδοκίες για ένα bitcoin ETF αυξήθηκαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων με επίκεντρο τα κρυπτονομίσματα Grayscale έναντι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στην προσπάθειά της να μετατρέψει το τεράστιο fund bitcoin Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) σε ETF.
Την περασμένη εβδομάδα, η SEC αρνήθηκε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός μιας σημαντικής προθεσμίας, πυροδοτώντας ελπίδες ότι ένα ETF που σχετίζεται με το bitcoin μπορεί να εγκριθεί τους επόμενους μήνες.
Ένα bitcoin ETF θα έδινε στους επενδυτές έναν τρόπο να αποκτήσουν έκθεση στις κινήσεις των τιμών του bitcoin χωρίς να κατέχουν άμεσα το κρυπτονόμισμα.
Το Bitcoin θεωρείται εξαιρετικά ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο και οι διακυμάνσεις της τιμής του είναι απρόβλεπτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης