Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το παγκόσμιο κύμα sell-off και οι κινήσεις του Elon Musk παρέσυραν τα κρυπτονομίσματα - Χαμηλό διμήνου για το Bitcoin

Το παγκόσμιο κύμα sell-off και οι κινήσεις του Elon Musk παρέσυραν τα κρυπτονομίσματα - Χαμηλό διμήνου για το Bitcoin
Το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και οι ... κινήσεις του Elon Musk προκάλεσαν την απότομη πτώση των κρυπτονομισμάτων
Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα Bitcoin έφτασε σε νέο χαμηλό δύο μηνών σήμερα (18/8) μετά από μία μακρά περίοδο σταθερότητας, καθώς ένα κύμα πανικού σάρωσε σήμερα τις παγκόσμιες αγορές, κυρίως λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας.
Ήδη από την Πέμπτη (17/8) το Bitcoin είχε υποχωρήσει κατά 7,2% καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση του από το Νοέμβριο του 2022, όταν, δηλαδή είχε καταρρεύσει το FTX.
Έτσι, σήμερα κατά τις πρωινές ώρες βρέθηκε στα 26.172 στο κατώτατο σημείο αγοράς του από τις 16 Ιουνίου.
Οι παγκόσμιες αγορές έχουν πληγεί από ένα κύμα sell-off, με τους κύριους δείκτες της Wall Street να κλείνουν χθες σε χαμηλά επίπεδα και τις ασιατικές μετοχές να οδεύουν ολοταχώς προς την τρίτη εβδομάδα απωλειών, λόγω ανησυχιών για την οικονομία της Κίνας και φόβους ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο του αναμενομένου χρονικό διάστημα.
Ως προς το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε κι αυτό απότομα κατά τη χθεσινή συνδρίαση, παρά ταύτα σήμερα συγκράτησε σταθερή την αξία του στα 1.685 δολάρια.
Πέραν του δυμσενούς διεθνούς περιβάλλοντος, ορισμένοι αναλυτές απέδωσαν την πτώση των κρυπτονομισμάτων σε ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal που υποστήριζε ότι η SpaceX του Έλον Μασκ πούλησε τις αποθήκες της σε bitcoin αφού μείωσε την αξία κατά 373 εκατομμύρια δολάρια.
Σημειώνεται πως ο Μασκ ασκεί μεγάλη επιρροή στους επενδυτές των κρυπτονομισμάτων αφού στο παρελθόν οι τιμές του bitcoin έχουν κινηθεί ανάλογα με τις ... αναρτήσεις που έκανε στο Twitter.
To σχετικό ρεπορτάζ της WSJ για την SpaceX του Μασκ ήταν ο «άμεσος καταλύτης» για το sell-off του bitcoin, δήλωσε ο Ben Laidler, στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιων αγορών στο eToro.
«Ο γενικότερος παράγοντας είναι ότι τα cryptos δεν είναι απρόσβλητα από την αυξανόμενη πίεση πώλησης που παρατηρείται σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων», πρόσθεσε ο Laidler.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης