Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο CEO της OpenAI λανσάρει καινούριο κρυπτονόμισμα - Φιλοδοξεί να κατοχυρώσει την ανθρώπινη δραστηριότητα απέναντι στα bots

Ο CEO της OpenAI λανσάρει καινούριο κρυπτονόμισμα - Φιλοδοξεί να κατοχυρώσει την ανθρώπινη δραστηριότητα απέναντι στα bots
Η βασική καινοτομία του εγχειρήματος είναι το World ID του, το οποίο η εταιρεία περιγράφει ως «ψηφιακό διαβατήριο» προκειμένου να αποδεικνύεται ότι ο κάτοχός του είναι πραγματικός άνθρωπος και όχι bot τεχνητής νοημοσύνης
Το Worldcoin, ένα project κρυπτονομισμάτων, που ιδρύθηκε από τον CEO του OpenAI Sam Altman, ξεκίνησε τη Δευτέρα (24/7).
Η βασική καινοτομία του εγχειρήματος είναι το World ID του, το οποίο η εταιρεία περιγράφεται ως «ψηφιακό διαβατήριο» προκειμένου να αποδεικνύεται ότι ο κάτοχός του είναι πραγματικός άνθρωπος και όχι bot τεχνητής νοημοσύνης.
Για να αποκτήσει ένα World ID, ένας πελάτης εγγράφεται για να κάνει μια αυτοπρόσωπη σάρωση ίριδας χρησιμοποιώντας τη «σφαίρα» του Worldcoin, μια ασημένια σφαίρα περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας μπόουλινγκ.
Μόλις η σάρωση της ίριδας της επαληθεύσει ότι το άτομο είναι πραγματικός άνθρωπος, δημιουργεί μια παγκόσμια ταυτότητα.
Η εταιρεία πίσω από το Worldcoin είναι η Tools for Humanity με έδρες το Σαν Φρανσίσκο και το Βερολίνο.
Το έργο έχει 2 εκατομμύρια χρήστες από την πειραματική περίοδο του, και με την κυκλοφορία της Δευτέρας, το Worldcoin διευρύνει τις λειτουργίες του σε 35 πόλεις σε 20 χώρες.
Ως δέλεαρ, όσοι εγγραφούν σε ορισμένες χώρες θα λάβουν το διακριτικό κρυπτονομίσματος WLD της Worldcoin.
Η τιμή του WLD αυξήθηκε στις αρχές της Δευτέρας. Στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου, το Binance, έφτασε στο ανώτατο όριο των 5,29 $ και στις 10:00 ήταν στα 2,49 $ από 0,15 $ αρχική τιμή, έχοντας δει όγκο συναλλαγών 25,1 εκατ. $, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Binance.
Το έργο λέει ότι τα World ID θα είναι απαραίτητα στην εποχή των chatbot AI, όπως το ChatGPT.
Ο Altman είπε στο Reuters ότι το Worldcoin μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τρόπου με τον οποίο η οικονομία θα αναδιαμορφωθεί από τη τεχνητή νοημοσύνη.
«Οι άνθρωποι θα υπερφορτωθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ένα παράδειγμα που αρέσει στον Άλτμαν είναι το καθολικό βασικό εισόδημα ή το UBI, ένα πρόγραμμα κοινωνικών παροχών που συνήθως διευθύνεται από κυβερνήσεις όπου κάθε άτομο δικαιούται πληρωμές. Επειδή η τεχνητή νοημοσύνη «θα κάνει όλο και περισσότερο τη δουλειά που κάνουν τώρα οι άνθρωποι», ο Altman πιστεύει ότι το UBI μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της εισοδηματικής ανισότητας.
Δεδομένου ότι μόνο πραγματικοί άνθρωποι μπορούν να έχουν World ID, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της απάτης κατά την ανάπτυξη του UBI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης