Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα: Σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο 13μηνου μετά από δικαστική απόφαση που δικαίωσε την XPR

Κρυπτονομίσματα: Σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο 13μηνου μετά από δικαστική απόφαση που δικαίωσε την XPR
Η εταιρεία Ripple Labs κέρδισε το δικαστήριο απέναντι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναθερμάινοντας το ενδιαφέρον για τα Bitcoins
Το Bitcoin σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο για τη φετινή χρονιά, αφού οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων επιβράβευσαν μία δικαστική νίκη στην οποία το κρυπτονόμισμα XRP κρίθηκε ότι δεν είναι χρεόγραφο (security)
Αμερικανικό δικαστήριο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Ripple Labs Inc δεν παραβίασε τη νομοθεσία περί τίτλων πουλώντας το διακριτικό XRP της σε δημόσια χρηματιστήρια.
Η υπόθεση σηματοδοτεί την πρώτη νίκη για μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων σε μια αγωγή που ασκήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
Αν και η απόφαση αφορούσε στην συγκεκριμένη υπόθεση, εξαπέλυσε ένα κύμα αισιοδοξίας μεταξύ των επενδυτών κρυπτονομισμάτων ότι περισσότερα κρυπτονομίσματα μπορεί επίσης να μην θεωρούνται χρεόγραφα.
Τούτο, διότι δικαιώνοντας το XPR της Ripple Labs μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σύμφωνα με τον ορισμό της SEC, καθιστά πολύ δύσκολο να χαρακτηρίσει ως χρεόγραφα άλλα κρυπτονομίσματα, τα οποία διαθέτουν παρόμοια χαρακτηριστικά.
Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin έφτασε στην υψηλότερη τιμή του από τον Ιούνιο του 2022 νωρίτερα, αγγίζοντας τα 31.818 δολάρια, πριν υποχωρήσει για να διαπραγματευτεί περίπου 31.235 δολάρια στις 13.49 GMT την Παρασκευή.
Γενικότερα τα κρυπτονομίσματα έχουν σημειώσει σταδιακή ανάκαμψη μέχρι στιγμής φέτος, μετά την απότομη πτώση των τιμών πέρυσι (προηγήθηκε μια σειρά χρεοκοπιών σε μεγάλες εταιρείες cryto) που άφησαν τους επενδυτές με μεγάλες απώλειες.
Η περυσινή κατάρρευση του FTX έδωσε ώθηση στις παγκόσμιες ρυθμιστικές προσπάθειες για χαλάρωση του κλάδου, ειδικά για την προστασία των μικρών επενδυτών που παρασύρονται από γρήγορες αποδόσεις.
«Περάσαμε αυτή τη μακρά περίοδο με σταθερά αρνητικά νέα για να κάνουμε το χώρο να φαίνεται αρκετά βρώμικο», δήλωσε ο Chris Weston, επικεφαλής της έρευνας στην χρηματιστηριακή Pepperstone στη Μελβούρνη.
«Για πρώτη φορά εδώ και καιρό, έρχονται σταθερά θετικά νέα και αυτό σημαίνει ότι έχετε δυναμική».
Παράλληλα τα cryptos φαίνεται ότι επωφελούνται και από την συνεχιζόμενη πτώση του δολαρίου την οποία ενίσχυσαν οι αυξήσεις των επιτοκίων της BoA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης