Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τελειώνει η... βαρυχειμωνιά στα κρυπτονομίσματα - To bitcoin +90% το 2023

Τελειώνει η... βαρυχειμωνιά στα κρυπτονομίσματα - To bitcoin +90% το 2023
Το bitcoin έχει σημειώσει άνοδο άνω του 90% για το έτος και σχεδόν 30% σε ένα μήνα
Σχετικά Άρθρα
Κοντά σε υψηλά έτους ενισχύονται τα κρυπτονομίσματα την Παρασκευή, καθώς μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμιστικές και επενδυτικές κινήσεις άρχισαν να μετατοπίζουν τη δυναμική των αγορών που είχαν βρεθεί σε τέλμα για μήνες.
Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε στην υψηλότερη τιμή του από τον Ιούνιο του 2022, αγγίζοντας τα 31.818 δολάρια στο χρηματιστήριο Bitstamp. Μέχρι στιγμής έχει σημειώσει άνοδο άνω του 90% για το έτος και σχεδόν 30% σε ένα μήνα, σύμφωνα με το Reuters.
Το δεύτερο μεγαλύτερο token Ether κατέγραψε την καλύτερη συνεδρίασή του από τον Μάρτιο και το Ripple, το οποίο ένας δικαστής των ΗΠΑ αποφάσισε ότι μπορεί να πωλείται νόμιμα σε δημόσια ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, σημείωσε άνοδο 73%.

Ρυθμιστικές αλλαγές

"Το ρυθμιστικό περιβάλλον αλλάζει", δήλωσε ο Matthew Dibb, επικεφαλής επενδύσεων στη διαχειρίστρια κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων Astronaut Capital.
"Και από όσα είδαμε τις τελευταίες 24 ώρες, θα μπορούσε να είναι προς το καλύτερο".
Η απόφαση για την Ripple ήρθε μαζί με τις κατηγορίες για απάτη εναντίον του πρώην αφεντικού του χρεοκοπημένου κρυπτοδανειστή Celsius Network, οι οποίες αμφισβητούνται, και στον απόηχο των κινήσεων στην αγορά από τις χρηματοοικονομικές εταιρείες BlackRock και Fidelity.
Οι επενδυτές λένε ότι αυτό οδηγεί σε αλλαγή της διάθεσης.
"Οι ενδιαφερόμενοι της Ripple περίμεναν κάποια ρυθμιστική σαφήνεια.
Χθες το δικαστήριο φαίνεται να παρείχε ακριβώς αυτό", δήλωσε ο Justin d'Anethan, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Ασία στην Keyrock, έναν market maker ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο Χονγκ Κονγκ.
Η γλώσσα παραμένει κάπως ασαφής, είπε, αλλά η διαπίστωση ότι τα μάρκες XRP που πωλούνται σε δημόσια ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης δεν είναι τίτλοι, σύμφωνα με το νόμο "μάλλον χρησιμεύει ως προηγούμενο".

To momentum

Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης διαπραγματεύονται κοντά ή πάνω από τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί όταν η κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX τον περασμένο Νοέμβριο βύθισε τον τομέα σε... βαρυχειμωνιά.
Το FTX κατέρρευσε όταν δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε ένα κύμα αναλήψεων και η αποτυχία του, εκθέτοντας τους πελάτες σε απώλειες, έδωσε ώθηση στις παγκόσμιες ρυθμιστικές προσπάθειες για τον περιορισμό του τομέα, ιδίως για την προστασία των μικρών επενδυτών που δελεάστηκαν από τις γρήγορες αποδόσεις, σημειώνει το Reuters.
Η Κίνα έχει σχεδόν απαγορεύσει την κρυπτογράφηση.
Οι Aμερικανοί ερευνητές κατηγόρησαν τον ιδρυτή Sam Bankman-Fried για απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την οποία έχει δηλώσει αθώος.
Ο ιδρυτής της Celsius, Alex Mashinsky, δήλωσε επίσης αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ενώ πολλές άλλες νομικές προκλήσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα και αναμένονται ανατροπές στην αγορά.
Η Coinbase και η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια Binance αντιμετωπίζουν αγωγές, τις οποίες αμφισβητούν, από την SEC και στην περίπτωση της Binance και από άλλες ρυθμιστικές αρχές.
Η είσοδος των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων στην κρυπτογράφηση, φέρνοντας μεγάλα ποσά έχει ξυπνήσει μνήμες από το ράλι που ανέβασε το bitcoin 300% το 2020.
Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η BlackRock, κατέθεσε αίτηση για την έναρξη ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου bitcoin τον περασμένο μήνα και νωρίτερα τον Ιούλιο ο διαχειριστής του χρηματιστηρίου Cboe ανανέωσε την αίτηση για ένα παρόμοιο αμοιβαίο κεφάλαιο που θα διαχειρίζεται ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Fidelity.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης