Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Ρωσία σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τα κρυπτονομίσματα στις διεθνείς συναλλαγές – Αγορές πετρελαίου με… Bitcoin!

Η Ρωσία σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τα κρυπτονομίσματα στις διεθνείς συναλλαγές – Αγορές πετρελαίου  με… Bitcoin!
Το κρυπτονόμισμα θα καταστεί νόμιμο χρήμα υπό την επιφύλαξη αυστηρών ελέγχων στη Ρωσία, καθώς η χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αυξάνεται ραγδαία
Σχετικά Άρθρα
H νομισματικη επανάσταση εξελίσσεται και τα τρυπτονομίσματα αναμένεται να διαδραματίσουν δημαντικό ρόλο...
Ο Anatoly Aksakov,, επικεφαλής της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Αγορών της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, δήλωσε την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 ότι το ψηφιακό χρήμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο εξωτερικό εμπόριο με τη ρωσική οικονομία.
Το κρυπτονόμισμα θα καταστεί νόμιμο χρήμα υπό την επιφύλαξη αυστηρών ελέγχων στη Ρωσία, καθώς η χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αυξάνεται ραγδαία, σησίωσε .
Ο Aksakov υπογράμμισε ότι «οι έμποροι κρυπτονομισμάτων θέλουν να αποκτήσουν νόμιμες δραστηριότητες, καθώς είναι έτοιμοι να εργαστούν στο πλαίσιο μιας νομικής επικράτειας, επειδή οι ξένες τράπεζες φοβούνται μερικές φορές να συναλλαγούν με ρωσικές τράπεζες και να πραγματοποιήσουν εμπορικές πράξεις με ρωσικές οντότητες».
Σύμφωνα με τον Aksakov, τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συναλλαγές εξωτερικού εμπορίου και είναι απαραίτητο να θεσπιστούν έλεγχοι για τη ρύθμιση της κίνησής τους για την αποφυγή παρατυπιών όπως η νομομοποίηση εσόδων απο παράνομες δραστηριότητες...
Η χρήση ψηφιακών νομισμάτων έχει περιοριστεί στη Ρωσία λόγω περιοριστικής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένου του νόμου του Προέδρου Vladimir Putin του 2020 για τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, ο οποίος νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα αλλά απαγόρευσε τη χρήση τους για αγαθά και υπηρεσίες.
Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας επεσήμανε πρόσφατα τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τα ψηφιακά νομίσματα, όπως η απουσία εγχώριων τραπεζικών λογαριασμών, οι άμεσες συναλλαγές και ουσιαστικά καμία διαδικασία υπερβολικού ελέγχου, τα οποία θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στο εξωτερικό εμπόριο.
Φέτος, η Ρωσία έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.
Δεν υπάρχουν ενιαίοι δδιεθνείς κανονισμοί που να ρυθμίζουν τα κρυπτονομίσματα, τα οποία είναι διαβόητα για την υψηλή μεταβλητότητά τους.
Το πιο δημοφικές, το Bitcoin, άξιζε ένα κλάσμα του λεπτού όταν κυκλοφόρησε το 2009 και εκτοξεύτηκε σχεδόν στα 69.000 δολάρια ΗΠΑ ανά νόμισμα τον Νοέμβριο του 2021.
Η τιμή του Bitcoin είναι επί του παρόντος πάνω από τα 30.000 δολάρια ΗΠΑ.
Η Ρωσία θα επιδιώξει να εισαγάγει ένα σταθερό σύστημα αξίας στη νέα νομοθεσία για τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία.
Κατασκευάζει και δοκιμάζει την τεχνολογία σε διάφορες πιλοτικές περιοχές της Ρωσίας και την έκανε την πρώτη εμπορική πληρωμή ψηφιακής κρυπτογράφησης το 2020 ως μέρος των μέτρων ανάπτυξης κρυπτογράφησης.
Bitcoin Bulls Are Testing The Year's High Amid Light Market Liquidity - BNN  Bloomberg
Η επέκταση της χρήσης 

Με περισσότερους από 420 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο να έχουν ήδη επενδύσει στην αγορά κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής από περισσότερα κράτη τα επόμενα χρόνια.
Ήδη, δύο χώρες σε διαφορετικές ηπείρους έχουν υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, το Ιράν και η Σαουδικά Αραβία, και πολλές άλλες έχουν εισαγάγει ρυθμίσεις στο χρηματοπιστωττικό τους σύστημα και αντιμετωπίζουν το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ως εμπόρευμα όπως το αργό πετρέλαιο και τα πολύτιμα μέταλλα.
Ως αποτέλεσμα, το συνολικό παγκόσμιο αποθεματικό νομισμάτων fiat (νομισματα κεντρικών τραπεζών) βρίσκεται στο κατώφλι μιας σημαντικής πτώσης καθώς περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές και χώρες διατηρούν το Bitcoin στα χαρτοφυλάκιά τους.

Επιτάχυνση της αποδολαριοποίησης

Είναι ενδιαφέρον ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες εμπερισσότερες από 200 χιλιάδες μονάδες που κατασχέθηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ).
Πολλές άλλες χώρες πρόκειται να συμπεριλάβουν το Bitcoin στα συναλλαγματικά αποθέματά τους καθώς ένας από τους δημιουργούς του Ethereum, Vitalik Buterin, υποστήριξε ότι τα κορυφαία blockchain νομίσματα θα θεωρηθούν σύντομα ως κυριαρχες οντότητες (όπως κράτη ή διεθνεις οργανισμοί) με τη δυνατότητα να χορηγούν δάνεια σε κυβερνήσεις μέσω πρωτοκόλλων DeFi.
Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τη Ρωσία, Aleksei Mozhin, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο RIA Novosti, η αποδολαριοποίηση είναι αναπόφευκτη καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σταθερά πληθωριστικές νομισματικές πολιτικές τυπώνοντας δολάρια.
Συγκεκριμένα, ο Mozhin σημείωσε ότι πολλά κράτη επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν άλλα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού ψηφιακού γιουάν για τη διεξαγωγή του διεθνούς εμπορίου. σημείωσε ο Mozhin.
Μπορούμε να δούμε ότι Ιρανοί, Βραζιλιάνοι και Σαουδάραβες στρέφονται ήδη στο εμπόριο σε γιουάν, για τις συναλλαγές τους όχι μόνο με την Κίνα αλλά και με τρίτες χώρες.
Είναι ενδιαφέρον ότι η Ρωσία σε συνεργασία με άλλες κορυφαίες παγκόσμιες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Κίνας, της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας, μεταξύ πολλών άλλων, έχει συγκροτήσει μια συμμαχία που ονομάζεται BRICS για να χειραφετηθεί από την εξάρτηση από το δολάριο.
Πρόσφατα, το κινεζικό γουάν ξεπέρασε το δολάριο ΗΠΑ στο εμπόριο της Κίνας με τους διεθνείς εταίρους της.
Κατά συνέπεια, ο Mozhin αναμένει ότι η αποδολαριοποίηση θα λάβει χώρα αργά και σταδιακά έως ότου διαμορφωθεί μια πολυπολιική νομισματική τάξη.
Bitcoin miners raked $184M in fees in Q2, surpassing all of 2022
107267770-1688673794196-qOuDx-bitcoin-total-fund-holdings.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης