Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο για απάτη δισεκατομμυρίων με κρυπτονομίσματα η Lindsay Lohan και άλλοι 7 διάσημοι

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο για απάτη δισεκατομμυρίων με κρυπτονομίσματα η Lindsay Lohan και άλλοι 7 διάσημοι
Τα τελευταία χρόνια, πολλές διασημότητες όπως η Reese Witherspoon, ο Matt Damon, ο Tom Brady και άλλοι έχουν χρησιμοποιήσει την τεράστια επιρροή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των κρυπτονομισμάτων
Σχετικά Άρθρα
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατηγόρησε τον Κινέζο επιχειρηματία κρυπτονομισμάτων Τζάστιν Σαν για απάτη, ενώ παράλληλα, αποκάλυψε πως οκτώ celebrities, μεταξύ των οποίων η Λίντσεϊ Λόχαν και ο γνωστός καλλι  τέχνης Σούλτζα Μπόι, διαφημίζουν παράνομα κρυπτονομίσματα.
Ο Σαν και οι εταιρείες του Tron Foundation, BitTorrent Foundation και Rainberry κατηγορήθηκαν ότι σχεδίαζαν να διανείμουν δισεκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης γνωστά ως Tronix (TRX) και BitTorrent (BTT) χωρίς να εγγραφούν στις αρμόδιες αρχές, ενώ κατηγορείται επίσης με τεχνητό φούσκωμα του όγκου συναλλαγών.
Οι διασημότητες κατηγορήθηκαν για απόκρυψη του γεγονότος ότι πληρώθηκαν για να προωθήσουν το TRX και το BTT στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και ότι παραπλάνησαν το κοινό.
Ορισμένες από τις διασημότητες όπως η Lindsay Lohan, ο Akon, ο δημιουργός ταινιών για ενήλικες Michele Mason, οι καλλιτέχνες ηχογραφήσεων Ne-Yo και Lil Yachty και ο μπόξερ Jake Paul συμφώνησαν να πληρώσουν περισσότερα από 400.000 $ (367.100 €) μαζί για να διευθετήσουν τις απαιτήσεις.
Ο δικηγόρος της Lohan, Andre Brettler, είπε ότι ο ηθοποιός αγνοούσε τις απαιτήσεις μέχρι τον περασμένο Μάρτιο. Ζητήθηκε από τη Λόχαν να παραδώσει τα 10.000 δολάρια που της πλήρωσαν, με τόκο.
Της επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 30.000 δολαρίων.
Η SEC ανέφερε στην καταγγελία της ότι οι δραστηριότητες του Σαν οδήγησαν σε παράνομο κέρδος δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος άλλων επενδυτών.
Μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX του Sam Bankman-Fried τον Νοέμβριο, η SEC εντείνει τις προσπάθειές της για να πατάξει τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Ο Gensler περιέγραψε το κρυπτογραφικό οικοσύστημα ως μια «Άγρια Δύση» γεμάτη κακή συμπεριφορά .
Τα τελευταία χρόνια, πολλές διασημότητες όπως η Reese Witherspoon, ο Matt Damon, ο Tom Brady και άλλοι έχουν χρησιμοποιήσει την τεράστια επιρροή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των κρυπτονομισμάτων.
Ωστόσο, είναι παράνομο να γίνει αυτό χωρίς την πλήρη αποκάλυψη ότι πληρώνεσαι για προώθηση.
Πέρυσι, η σταρ του ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν χρειάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να διευθετήσει ομοσπονδιακές χρεώσεις, αφού πρότεινε τα μάρκες Ethereum Max, μια ασφάλεια κρυπτογράφησης, στους εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram.
Δεν αποκάλυψε ότι είχε πληρωθεί για να προωθήσει το νόμισμα. Το 2020, ο ηθοποιός Steven Seagal πλήρωσε περισσότερα από 300.000 δολάρια ως μέρος ενός διακανονισμού με την SEC. Του απαγορεύτηκε η προώθηση επενδύσεων για τρία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης