Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Dimon (JPMorgan): Δεν καταλαβαίνω ποιος πάει και αγοράζει κρυπτονομίσματα... είναι άχρηστα παιχνίδια

Dimon (JPMorgan): Δεν καταλαβαίνω ποιος πάει και αγοράζει κρυπτονομίσματα... είναι άχρηστα παιχνίδια
"Τα κρυπτονομίσματα που δεν κάνουν τίποτα, δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι ξοδεύουν χρόνο για να τα σκέφτονται", είπε ο Dimon
Ο σκεπτικισμός του Jamie Dimon, διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, για τα κρυπτονομίσματα είναι γνωστός.
Και δεν σταματά να εκφράζει την αντιπάθειά του για τα αποκεντρωμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, παρομοιάζοντας με άχρηστες "πέτρες κατοικίδιων ζώων" (pet rocks, παιχνίδι στις ΗΠΑ που έκανε πάταγο όταν βγήκε, αλλά γρήγορα ξεχάστηκε).
"Τα κρυπτονομίσματα που δεν κάνουν τίποτα, δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι ξοδεύουν χρόνο για να τα σκέφτονται", είπε, προσθέτοντας ότι η JPMorgan "δεν είναι καν σίγουρη ότι το Bitcoin είναι μια πραγματική αγορά".
"Τα κρυπτογραφικά token είναι σαν τις πέτρες για κατοικίδια", είπε, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι απλώς "υπερθεματίζουν αυτά τα πράγματα".

Διαφθορά

Προειδοποιώντας το αμερικανικό κοινό, ο Dimon επεσήμανε επίσης ότι στις συναλλαγές του Bitcoin εμπλέκονται τουλάχιστον 20 έως 30 δισεκατομμύρια δολάρια μαύρου χρήματος και δήλωσε ότι το κρυπτονόμισμα μαστίζεται από άλλα προβλήματα διαφθοράς, όπως ξέπλυμα χρήματος, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, φοροαποφυγή και εμπορία σεξ.
"Γιατί επιτρέπουμε να λαμβάνουν χώρα αυτά τα πράγματα;" διερωτήθηκε.
"Νομίζω ότι οι ρυθμιστικές αρχές που έχουν χτυπήσει τις τράπεζες θα πρέπει ίσως να επικεντρωθούν λίγο περισσότερο στα κρυπτονομίσματα".

Πυραμίδα

Ο Dimon είναι εδώ και καιρό ένας έντονος επικριτής των κρυπτονομισμάτων, αναφερόμενος στο παρελθόν στα ψηφιακά tokens ως ένα "αποκεντρωμένο σύστημα Ponzi" που είναι "επικίνδυνο" και "δεν είναι καλό για κανέναν".
Ο επικεφαλής της JPMorgan, ο οποίος αρνείται να αναφέρεται στα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία ως "νομίσματα", δήλωσε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ότι το Bitcoin ήταν "άχρηστο".
Εκείνη την εποχή, η αξία του πλησίαζε σε υψηλό όλων των εποχών.

Διαφορετικό το blockchain

Ωστόσο, ο Dimon υπερασπίστηκε την τεχνολογία blockchain που στηρίζει τη χρήση τους, λέγοντας ότι οι απόψεις του για τα κρυπτονομίσματα "δεν σημαίνει ότι η blockchain δεν είναι πραγματική".
Η JPMorgan, και ο ίδιος ο Dimon, είναι εδώ και καιρό υποστηρικτές της τεχνολογίας Blockchain, με την τράπεζα να είναι η πρώτη στην Αμερική που δημιούργησε και δοκίμασε με επιτυχία ένα ψηφιακό νόμισμα που αντιπροσωπεύει ένα νόμισμα fiat -στην προκειμένη περίπτωση, το δολάριο ΗΠΑ.
Το νόμισμα JPM Coin, το οποίο ενεργοποιείται από το Blockchain, χρησιμοποιείται από την τράπεζα για τη διενέργεια ενδοημερήσιων συμφωνιών επαναγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης