Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα: Ο χειμώνας έγινε Εποχή των Παγετώνων…

Κρυπτονομίσματα: Ο χειμώνας έγινε Εποχή των Παγετώνων…
Σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης CryptoCompare, πλέον, μέση μεταβλητότητα για το bitcoin, σε ετήσια βάση, είναι η χαμηλότερη από τον Οκτώβριο του 2020…
Σχετικά Άρθρα

Ραγδαία πτώση σημειώνουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων σε τέτοιο σημείο, που ο χειμώνας έχει μετεξελιχθεί σε εποχή παγετώνων.
Η τιμή του πρώτου τη τάξει κρυπτονομίσματος, του Βitcoin, κυμαίνεται γύρω από την περιοχή των 20.000 δολαρίων, ενώ πριν έναν χρόνο κατέγραφε ιστορικά υψηλά, στις 70.000 δολάρια.
Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, δεν κατάφερε να σημειώσει ράλι, παρά την πολυαναμενόμενη αναβάθμισή του και τη μετάβαση στο πιο πράσινο πρωτόκολλο Proof of Stake.
Σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης CryptoCompare, πλέον, μέση μεταβλητότητα για το bitcoin, σε ετήσια βάση, είναι η χαμηλότερη από τον Οκτώβριο του 2020.
Αρχικά, η πτώση των τιμών στα tokens χαρακτηρίστηκε «χειμώνας».
Όμως, η διάρκεια αυτής της δύσκολης πλέον φάσης, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας στον κλάδο τους τελευταίους μήνες, υποδηλώνει ότι πρόκειται περισσότερο για μια Εποχή Παγετώνων.
Αυτό που προξενεί μεγάλη ανησυχία είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιο αφήγημα το οποίο θα οδηγούσε, πιθανόν, σε νέα άνοδο.
«Η σιωπή είναι εκκωφαντική», δήλωσε ο Edmond Goh, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην B2C2.
«Ελπίζουμε, τελικά, να υπάρξει ένα αφήγημα που θα [σπάσει το αδιέξοδο] — ίσως πληθωρισμός ή μια μεγάλη ρυθμιστική ανακοίνωση.
Ίσως κάτι εντελώς απροσδόκητο».
Εν μέρει, τα κρυπτονομίσματα χτυπήθηκαν όπως και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, από τότε που κατέστη σαφές, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, ότι τα επιτόκια θα έπρεπε να αυξηθούν για να περιοριστεί ο πληθωρισμός.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στις ΗΠΑ έχει υποχωρήσει 30% από πέρυσι – μία από τις χειρότερες επιδόσεις σε ανεπτυγμένες αγορές.
Ωστόσο, η πτώση του bitcoin, σχεδόν κατά 70%, την ίδια περίοδο, είναι πιο απότομη, ενώ η κατάρρευση του token luna και του stablecoin terraUSD προκάλεσαν απώλειες περίπου 40 δισ. δολαρίων, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη στα κρυπτονομίσματα. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του κλάδου έχει συρρικνωθεί από 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κάτω από 1 τρισ. δολάρια.
Χιλιάδες έχασαν τις δουλειές τους σε μεγάλα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase και Gemini, που περιέκοψαν μεγάλα τμήματα του εργατικού τους δυναμικού, ενώ τα hedge fund Three Arrows Capital και η πλατφόρμα δανεισμού Celsius Network κατέρρευσαν. Στελέχη υψηλού προφίλ έχουν επίσης εγκαταλείψει τις θέσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των πρώην διευθύνων στελεχών του κλάδου Jesse Powell του Kraken, Michael Saylor της MicroStrategy και Alex Mashinsky της Celsius.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης