Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bank of America: Το bitcoin μετατρέπεται σε επενδυτικό καταφύγιο; - Ποιοι μιλούν για τον «ψηφιακό χρυσό»

Bank of America: Το bitcoin μετατρέπεται σε επενδυτικό καταφύγιο; - Ποιοι μιλούν για τον «ψηφιακό χρυσό»
Το Bitcoin έχει διαπραγματευτεί σχεδόν στο ίδιο μήκος κύματος με τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου τα τελευταία δύο χρόνια
Οι κινήσεις του Bitcoin σε σχέση με άλλα περιουσιακά στοιχεία μπορεί να υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές το βλέπουν να γίνεται και πάλι καταφύγιο, μετά από μια περίοδο κατά την οποία διαπραγματεύεται βασικά ως περιουσιακό στοιχείο κινδύνου, σύμφωνα με την Bank of America.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει συσχέτιση 40 ημερών με τον χρυσό περίπου 0,50, από περίπου μηδέν στα μέσα Αυγούστου.
Ενώ οι συσχετίσεις είναι υψηλότερες με τον S&P 500, στο 0,69, και τον Nasdaq 100 στο 0,72, έχουν ισοπεδωθεί και βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν σημειωθεί πριν από μερικούς μήνες.
Οι ψηφιακοί στρατηγικοί αναλυτές της BofA, Alkesh Shah και Andrew Moss, θεωρούν ότι αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν.

Ασφαλές καταφύγιο

"Η επιβραδυνόμενη θετική συσχέτιση με το SPX/QQQ και η ταχέως αυξανόμενη συσχέτιση με το XAU υποδεικνύουν ότι οι επενδυτές μπορεί να θεωρούν το Bitcoin ως ένα σχετικό ασφαλές καταφύγιο, καθώς η μακροοικονομική αβεβαιότητα συνεχίζεται και ο πυθμένας της αγοράς δεν έχει ακόμη διαφανεί", έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές.
Το Bitcoin έχει διαπραγματευτεί σχεδόν στο ίδιο μήκος κύματος με τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς τα κίνητρα της εποχής της πανδημίας πλημμύρισαν την παγκόσμια οικονομία και στη συνέχεια καθώς οι κεντρικές τράπεζες, όπως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αύξησαν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν την επιδείνωση του πληθωρισμού.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με μία από τις κύριες επενδυτικές αφηγήσεις που προβάλλονται από τους πιστούς της κρυπτογράφησης, η οποία είναι ότι το περιουσιακό στοιχείο με σταθερή προσφορά θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως "ψηφιακός χρυσός", ένα ασφαλές καταφύγιο απαλλαγμένο από την επιρροή των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών και των κυβερνήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης