Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έρχεται συντριβή στα κρυπτονομίσματα λόγω Fed – Πότε το bitcoin θα αγγίξει τις 100.000 δολ.

Έρχεται συντριβή στα κρυπτονομίσματα λόγω Fed – Πότε το bitcoin θα αγγίξει τις 100.000 δολ.
Οι Αμερικανοί policymakers αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση επιτοκίων 0,75% ή ακόμη και 1% - γεγονός καταστροφικό για τα κρυπτονομίσματα
Σχετικά Άρθρα

Βαρύτατο πλήγμα αναμένεται να υποστεί η αγορά των κρυπτονομισμάτων από τη «βαριοπούλα» της Federal Reserves, με τις τιμές ειδικά του Bitcoin (BTC) και του Ether (ETH) να πιέζονται πολύ, προτού αγγίξουν νέα ιστορικά υψηλά το 2025, σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg Analytics Mike McGlone.
Υπενθυμίζεται πως οι Αμερικανοί policymakers αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση επιτοκίων 0,75% ή ακόμη και 1%, γεγονός του οποίο θα αντιπροσωπεύει το ισχυρότερο hiking των τελευταίων 40 ετών.
Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας με το χρηματοοικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kitco News το περασμένο Σάββατο, ο McGlone, ανώτερος αναλυτής εμπορευμάτων της Bloomberg Intelligence, επεσήμανε ότι επίκειται «σφαγή» στα κρυπτονομίσματα, καθώς οι ενέργειες της Fed θα συνεχίσουν να εξασθενίζουν το επενδυτικό κλίμα: «Πρέπει να στραφούμε στη μακροοικονομική μεγάλη εικόνα και σε αυτό που πιέζει τα κρυπτονομίσματα φέτος: τη βαριοπούλα της Fed».
Η τιμή του Βitcoin έχει πέσει 13,4% τις τελευταίες επτά ημέρες, διαμορφούμενη περίπου στα 19.350 δολ., ενώ το Ether, το εγγενές token του blockchain του Ethereum, έχει βυθιστεί κατά 20,7% σε περίπου 1.350 δολ.
Ιδιαίτερα η πτώση του ETH κατά 20% αποτέλεσε ζήτημα μεγάλης συζήτησης, λόγω της αναβάθμισης Merge, που έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου.
Με τη σημαντική αναβάθμιση του δικτύου να έχει ουσιαστικά ένα αποτέλεσμα του τύπου «αγόρασε στη φήμη, πούλα στην] είδηση», ο McGlone πιστεύει ότι το ETH μπορεί να πέσει στα «1.000 δολ. ή και περισσότερο», δεδομένου του πόσο επιθετική ήταν και θα συνεχίσει η Fed να είναι φέτος.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο McGlone έφτασε στο σημείο να προβλέψει ότι η τελευταία αύξηση επιτοκίων θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση των περιουσιακών στοιχείων που θα είναι χειρότερη από την κατάρρευση της φούσκας της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ το 2008:
«Νομίζω ότι αυτό που έρχεται θα είναι χειρότερο από τη διόρθωση του 2008, χειρότερο από τη Μεγάλη Οικονομική Κρίση».
Όμως, υπάρχει και κάτι άλλο: ο McGlone «βλέπει» νέα ιστορικά υψηλά, με το Bitcoin να αγγίζει το 2025 τα 100.000 δολ.

«Η Fed ως βασικός μοχλός»

«Η Fed ήταν ο βασικός μοχλός της χρηματιστηριακής αγοράς φέτος, και ήταν κυρίως κακή», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ark Invest, Cathie Wood, προσθέτοντας ότι οι συνεχιζόμενες επιτοκιακές αυξήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν αποπληθωρισμό, συνθλίβοντας τη ζήτηση ακόμα για τα cryptos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης