Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΕΚΤ: Σχέδια επί χάρτου για αδειοδότηση δραστηριοτήτων κρυπτονομισμάτων

ΕΚΤ: Σχέδια επί χάρτου για αδειοδότηση δραστηριοτήτων κρυπτονομισμάτων
Η Προεδρία του Συμβουλίου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν πρόσφατα σε μια προκαταρκτική συμφωνία σχετικά με την Πρόταση για τις αγορές κρυπτονομισμάτων (MiCA)

Το σχέδιό της να αδειοδοτήσει δραστηριότητες κρυπτογράφησης και να καταρτίσει ρυθμιστικό πλαίσιο που θα διέπει την αγορά των κρυπτονομισμάτων περιέγραψε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ειδικότερα, η ρυθμιστική αρχή εξήγησε ότι οι τράπεζες εξετάζουν εάν θα προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων και ότι ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να διασφαλίζει τους χρήστες.
Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάζεται στενά με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές
Επί του παρόντος, η ΕΕ δεν διαθέτει εναρμονισμένο ρυθμιστικό πλαίσιο που να διευθετεί τις δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων.
Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει μετά την ολοκλήρωση πολλών πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Έτσι, η Επιτροπή της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία σχεδιάζει να δημοσιεύσει τους δικούς της κανόνες για το προληπτικό καθεστώς των κινδύνων.
«Η Προεδρία του Συμβουλίου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν πρόσφατα σε μια προκαταρκτική συμφωνία σχετικά με την Πρόταση για τις αγορές κρυπτονομισμάτων (MiCA), βάσει της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων θα ρυθμίζονται από συγκεκριμένο πλαίσιο», ανέφερε η ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης