Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τι βλέπουν και επενδύουν στα κρυπτονομίσματα οι Abrdn, BlackRock, Charles Schwab και Fidelity;

Τι βλέπουν και επενδύουν στα κρυπτονομίσματα οι Abrdn, BlackRock, Charles Schwab και Fidelity;
Πραγματικές επενδύσεις βλέπουν οι διαχειριστές στα κρυπτονομίσματα
Στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν εστιάσει το τελευταίο διάστημα τα μεγάλα funds των Abrdn, BlackRock και Charles Schwab, βρίσκοντας νέους τρόπους για τη δημιουργία εσόδων από το ενδιαφέρον των επενδυτών, ακόμη και όταν οι όγκοι συναλλαγών και οι τιμές για το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν πέσει.
Η Abrdn που είναι εισηγμένη στον FTSE 100 έγινε αυτή την εβδομάδα ο πιο πρόσφατος επενδυτικός οίκος που αγόρασε ένα μερίδιο στο ρυθμιζόμενο χρηματιστήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του Ηνωμένου Βασιλείου, Archax.
Η τοποθέτηση θα επιτρέψει στον διαχειριστή κεφαλαίων ύψους 508 δισ. στερλινών να έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο και να υποστηρίξει τον τρόπο διαπραγμάτευσης κεφαλαίων, μετοχών και άλλων τίτλων στο μέλλον.
Η επένδυση της Abrdn έρχεται καθώς η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, όχι μόνο ανακοίνωσε σχέδια για ένα spot bitcoin για θεσμικούς επενδυτές, αλλά συμφώνησε επίσης να συνδέσει την τεχνολογική της πλατφόρμα Aladdin με το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Coinbase.
Η τελευταία κίνηση θα διευκολύνει τον δρόμο για τους 82.000 επαγγελματίες επενδύσεων που χρησιμοποιούν το Aladdin για να προσφέρουν στους πελάτες πρόσβαση στο bitcoin.
Εν τω μεταξύ, ο Charles Schwab, ο όμιλος μεσιτών και επενδύσεων των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο με στόχο να προσφέρει στους επενδυτές έκθεση στην κρυπτογράφηση χωρίς να αγοράζουν πραγματικά τα νομίσματα.
Και ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων του Ηνωμένου Βασιλείου Schroders αγόρασε ένα μερίδιο στον διαχειριστή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Forteus τον Ιούλιο.
Την ίδια ώρα, η Fidelity προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για σχεδόν πέντε χρόνια και τον Απρίλιο πρόσθεσε μια επιλογή bitcoin στις προσφορές συνταξιοδότησης.
Οι δραστηριότητες αυτού του καλοκαιριού σηματοδοτούν μια ευρύτερη αποδοχή των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σχολίασαν οι αναλυτές αγοράς.

Πραγματικές επενδύσεις βλέπουν οι διαχειριστές στα κρυπτονομίσματα

«Οι διαχειριστές μεγάλων περιουσιακών στοιχείων αρχίζουν να θεωρούν ότι αυτή είναι μια πραγματική επένδυση», δήλωσε ο Chris Brendler, ανώτερος αναλυτής στην DA Davidson.
«Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό σημείο δεδομένων όσον αφορά τις παραδοσιακές εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που αγκαλιάζουν αυτό που πραγματικά εδώ και χρόνια έχει σχεδόν γελοιοποιηθεί».
Ο ιδρυτής της BlackRock, Larry Fink, ήταν μεταξύ των σκεπτικιστών, λέγοντας το 2017 ότι «το bitcoin απλώς σας δείχνει πόση ζήτηση για ξέπλυμα χρήματος υπάρχει στον κόσμο».
Οι νέες ψηφιακές προσφορές έρχονται αφότου τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία υπέστησαν ένα βάναυσο sell off στην αγορά που μείωσε τη συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς των κρυπτονομισμάτων από περίπου 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο σε λιγότερο από 1 τρις ​​δολάρια.
Αλλά ο Charley Cooper, διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία blockchain R3 και πρώην κορυφαίο στέλεχος στην Επιτροπή εμπορικών συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι το γεγονός ότι το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό, αντιπροσωπεύει ψήφο εμπιστοσύνης.
«Οι συμφωνίες όπως αυτή δεν γίνονται την τελευταία στιγμή.
Αυτά τα πράγματα λειτουργούν εδώ και μήνες, αν όχι χρόνια... Δεν είναι σαν να αποφάσισαν να το κάνουν εν κινήσει».
Η μεγάλη ποικιλία συμφωνιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αντανακλά την εκκολαπτόμενη φύση της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων και τον ρυθμιστικό σκεπτικισμό σχετικά με τα προϊόντα λιανικής που επενδύουν απευθείας στο bitcoin.
Η BlackRock το απέφυγε αυτό προσφέροντας ένα ιδιωτικό κεφάλαιο σε θεσμικούς επενδυτές και το Schwab ETF επενδύει σε εισηγμένες εταιρείες που στοχεύουν να επωφεληθούν από την προσφορά υπηρεσιών σε επενδυτές κρυπτογράφησης ή από την υποκείμενη τεχνολογία ψηφιακής λογιστικής αλυσίδας.

Προς υπεράσπιση των stablecoins

«Γνωρίζουμε ότι είναι μια κερδοσκοπική επένδυση, αλλά την έχουμε αναγνωρίσει ως μια μακροπρόθεσμη τάση», δήλωσε ο David Botset, επικεφαλής διαχείρισης προϊόντων μετοχικού κεφαλαίου στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του Charles Schwab.
Το μερίδιο της Abrdn στην Archax είναι ένα παρόμοιο στοίχημα.
Ιδρύθηκε το 2018 από τα πρώην στελέχη hedge funds, Graham Rodford, Andrew Flatt και Matthew Pollard, η Archax παρέχει μια πλατφόρμα για θεσμικούς επενδυτές για να διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα και τίτλους με διακριτικούς τίτλους, όπως κλάσματα μετοχών σε εταιρείες.
Με την πάροδο του χρόνου, η Abrdn ελπίζει να αποκομίσει «σημαντικά έσοδα» δίνοντας στους πελάτες πρόσβαση στα κεφάλαιά της σε συμβολική μορφή, καθώς και σε περιουσιακά στοιχεία που είναι λιγότερο εύκολα εμπορεύσιμα, όπως ιδιωτικό χρέος, ιδιωτικά κεφάλαια και κτίρια, στο χρηματιστήριο.
«Η άποψή μας είναι ότι το επόμενο ανατρεπτικό γεγονός θα είναι η μεταφορά από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στα ψηφιακά χρηματιστήρια και η διαπραγμάτευση μέσω ψηφιακών τίτλων», δήλωσε ο Russell Barlow, παγκόσμιος επικεφαλής εναλλακτικών λύσεων στην Abrdn, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οριστικοποίηση της συμφωνίας.
«Το να είμαστε εκεί στην αρχή θα μας φέρει σε μια πολύ δυνατή θέση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης