Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στην αγορά κρυπτονομισμάτων η BlackRock μέσω Coinbase

Στην αγορά κρυπτονομισμάτων η BlackRock μέσω Coinbase
Οι πελάτες του asset manager θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα διαχείρισης επενδύσεων Aladdin

Στην αγορά κρυπτονομισμάτων εισέρχεται ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, η BlackRock, που προτίθεται να συνεργαστεί με την Coinbase.
Πιο συγκεκριμένα, οι πελάτες του asset manager θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα διαχείρισης επενδύσεων Aladdin για να επενδύουν σε Bitcoin μαζί με άλλα assets του χαρτοφυλακίου τους, όπως μετοχές και ομόλογα, και να πραγματοποιούν συναλλαγές στο Coinbase.
Το επίκεντρο της συνεργασίας με την Coinbase, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, «αρχικά θα είναι στο Bitcoin», δήλωσε η BlackRock.
«Οι θεσμικοί μας πελάτες μας ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και εστιάζουν στο πώς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον κύκλο ζωής αυτών των assets», δήλωσε ο Joseph Chalom, επικεφαλής στρατηγικών συνεργασιών της BlackRock.
Οι θεσμικοί επενδυτές αντιπροσώπευαν περίπου τα τρία τέταρτα του συνολικού όγκου συναλλαγών ύψους 309 δισ. δολαρίων στο Coinbase το πρώτο τρίμηνο, όπως είχε αναφέρει το ανταλλακτήριο τον Μάιο.
Στους πελάτες της Coinbase περιλαμβάνονται hedge funds, εταιρικά ταμεία και διαχειριστές assets.
«Η συνεργασία με την BlackRock και το Aladdin συνιστά ένα συναρπαστικό ορόσημο για την εταιρεία μας», ανέφεραν οι Brett Tejpaul, επικεφαλής της Coinbase Institutional και Greg Tusar, αντιπρόεδρος θεσμικών προϊόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της συνεργασίας έρχεται την ώρα που το Coinbase βρίσκεται αντιμέτωπο με έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για το αν επέτρεψε σε Αμερικανούς να εμπορεύονται ψηφιακά assets που θα έπρεπε να είχαν καταχωρηθεί ως τίτλοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->