Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Rockefeller International: Το Bitcoin θα επιστρέψει σύντομα στην ανάπτυξη

Rockefeller International: Το Bitcoin θα επιστρέψει σύντομα στην ανάπτυξη
Ο κορυφαίος μάνατζερ της Rockefeller International πιστεύει ότι παρόμοια κατάσταση θα μπορούσε να συμβεί με το πρώτο κρυπτονόμισμα

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Rockefeller International, πρώην επικεφαλής στρατηγικής στη Morgan Stanley, ο Ruchir Sharma πιστεύει ότι το bitcoin σύντομα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και θα φτάσει σε νέα ύψη.
Ο Ruchir Sharma υπενθύμισε την κατάσταση με την Amazon στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κατά τη διάρκεια της φούσκας των dot-com, όταν η τιμή της μετοχής του λιανοπωλητή κατέρρευσε κατά 90%.
Ωστόσο, οι μετοχές ανέκαμψαν στη συνέχεια και τα επόμενα 20 χρόνια αυξήθηκαν άλλες 300 φορές.
Ο κορυφαίος μάνατζερ της Rockefeller International πιστεύει ότι παρόμοια κατάσταση θα μπορούσε να συμβεί με το πρώτο κρυπτονόμισμα.
Ο Sharma σημείωσε ότι το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει θύματα μιας «παγκόσμιας κερδοσκοπικής μανίας».
Ταυτόχρονα, η διαδικασία απομόχλευσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και τους επόμενους έξι μήνες, το bitcoin ενδέχεται να υποχωρήσει περαιτέρω με φόντο την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς.
O Sharma υπενθύμισε ότι στο χρηματιστήριο, μια πτωτική τάση συνήθως διαρκεί περίπου ένα χρόνο και οι δείκτες πέφτουν κατά 35%.
Αυτή τη στιγμή, η αγορά έχει μειωθεί μόνο κατά 20%.
«Δεν θα έλεγα ότι είμαστε ήδη στον πάτο.
Η πτωτική τάση στις ΗΠΑ, η οποία είναι η κινητήρια δύναμη της ζήτησης για ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία σε όλο τον κόσμο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Sharma.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Rockefeller International, τώρα απειλείται η θέση του δολαρίου ΗΠΑ ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.
Ταυτόχρονα, δεν βλέπει ανταγωνιστές από νομίσματα fiat, αλλά έχει ανοίξει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.
O Sharma πιστεύει ότι μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια, τα κορυφαία κρυπτονομίσματα θα γίνουν πολύ πιο σταθερά, κάτι που θα τους επιτρέψει να εκτοπίσουν το δολάριο ΗΠΑ.
Προηγουμένως, ο Ruchir Sharma είπε ότι το bitcoin είναι αρκετά ικανό να εκτοπίσει το δολάριο ΗΠΑ στον τομέα των πληρωμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης