Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Νέα βουτιά για το bitcoin - Στιγμιαία κάτω από τα 20 χιλ. δολάρια

Νέα βουτιά για το bitcoin - Στιγμιαία κάτω από τα 20 χιλ. δολάρια
Η κατάρρευση των τιμών τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναδείξει σημαντικά ζητήματα ρευστότητας σε εταιρείες σε ολόκληρο τον κλάδο
Κάτω από τα 20 χιλ. δολάρια υποχώρησε στιγμιαία το bitcoin, καθώς παραμένουν οι μακροοικονομικές ανησυχίες, ενώ πληθαίνουν και τα ζητήματα με εταιρείες κρυπτονομισμάτων.
Ειδικότερα, το bitcoin σημειώνει πτώση άνω του 4% στα 20.056,48 δολάρια, ενώ νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στα 19.841 δολάρια.
Το Bitcoin διαπραγματεύεται σε ένα στενό εύρος τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χωρίς να μπορεί να κάνει μια σημαντική κίνηση πολύ πάνω από τα 22.000 δολάρια.

Πιέσεις από τις ανησυχίες της ύφεσης

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που συνδέουν την αδυναμία του bitcoin με τις ανησυχίες για την ύφεση.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Bitfinex, το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπάρξει μια πλάγια κίνηση για το υπόλοιπο του έτους, με την τάση του bitcoin να είναι πτωτική, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την πιθανότητα ύφεσης και τα επίπεδα πληθωρισμού.
Ο πληθωρισμός συνεχίζει να παραμένει υψηλός, ενώ οι κεντρικές τράπεζες στοχεύουν επίσης σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, πυροδοτώντας φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ και αλλού.
Σύμφωνα με τον Vijay Ayyar της Luno, το bitcoin είναι πιθανό να διαπραγματεύεται μεταξύ 17.000 και 22.000 δολαρίων «για λίγο, δεδομένου του τρέχοντος κλίματος της αγοράς» και μιας άλλης αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. τον Ιούλιο, τα οποία «βαραίνουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου».
«Οι περισσότερες ανοδικές αντιδράσεις προκαλούν νέα κύματα πωλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.
Συνήθως αυτές οι κινήσεις κατηγοριοποιούνται ως αντιδράσεις μιας bear market, με στόχο να παγιδέψουν τους καθυστερημένους αγοραστές, μόνο για να τους κάνουν να πουλήσουν χαμηλότερες θέσεις», είπε ο Ayyar.

Θέματα ρευστότητας στην αγορά κρυπτογράφησης

Η κατάρρευση των τιμών τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία έχει εξαφανίσει δισεκατομμύρια δολάρια από την αγορά κρυπτονομισμάτων, έχει αναδείξει σημαντικά ζητήματα ρευστότητας σε εταιρείες σε ολόκληρο τον κλάδο.
Αυτόν τον μήνα, η Celsius διέκοψε τις αναλήψεις για χρήστες επικαλούμενοι «ακραίες συνθήκες αγοράς».
Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης CoinFlex διέκοψε επίσης τις αναλήψεις για τους πελάτες αφού ένας πελάτης απέτυχε να αποπληρώσει ένα χρέος προς την εταιρεία.
Εν τω μεταξύ, το εξέχον hedge fund κρυπτογράφησης Three Arrows Capital κήρυξε αθέτηση πληρωμής δανείου άνω των 670 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Voyager Digital.
Ο Sam Bankman-Fried, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, έχει παρέμβει για να σώσει αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των BlockFi και Voyager Digital, προσφέροντας πιστωτικές γραμμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης