Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JP Morgan: Οι πωλήσεις Bitcoin από τους «εξορύκτες» πιέζουν καθοδικά τις τιμές του κρυπτονομίσματος

JP Morgan:  Οι πωλήσεις Bitcoin από τους «εξορύκτες» πιέζουν καθοδικά τις τιμές του κρυπτονομίσματος

«Οι πωλήσεις από τους εξορύκτες, προκειμένου να καλυφθούν τα τρέχοντα κόστη ή για απομόχλευση, θα μπορούσε να συνεχιστεί στο τρίτο τρίμηνο, εάν η κερδοφορία τους δεν βελτιωθεί», επισημαίνουν οι αναλυτές της JP Morgan

Σχετικά Άρθρα

Oi πωλήσεις Bitcoin από εκείνους που κάνουν εξόρυξη του κρυπτοκονίσματος τους αποκαλούμενους «εξορύκτες», ενδεχομένως να πιέσουν την τιμή του για κάποιο διάστημα.
Στην προειδοποίηση αυτή προχώρησαν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζες, JP Morgan, επισημαίνοντας ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο, οι εξορύκτες που είναι εισηγμένοι στα χρηματιστήρια και αντιπροσωπεύουν το 20% του συνόλου, ανέφεραν εκτεταμένες πωλήσεις, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022.

Κινήσεις απομόχλευσης

Με τις πωλήσεις αυτές είχαν σκοπό να διευρύνουν τη ρευστότητά τους, να καλύψουν τα αυξημένα κόστη τους, ενώ πιθανόν να ήταν και κινήσεις απομόχλευσης, αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα.
Μάλιστα όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, ενδέχεται οι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται με την εξόρυξη Bitcoin, να έχουν προβεί σε μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων προκειμένου να καλύψουν τα τρέχοντα κόστη, ενώ πιθανόν η μόχλευσή τους να είναι μικρότερης κλίμακας από τη στιγμή που η πρόσβασή τους στις κεφαλαιαγορές είναι πιο περιορισμένη.

Προβλέψεις για το γ’ τρίμηνο

«Οι πωλήσεις από τους εξορύκτες, προκειμένου να καλυφθούν τα τρέχοντα κόστη ή για απομόχλευση, θα μπορούσε να συνεχιστεί στο τρίτο τρίμηνο, εάν η κερδοφορία τους δεν βελτιωθεί», έγραψαν οι αναλυτές.
Αυτή η τάση JP Morgan «πιθανότατα έχει ήδη επιβαρύνει τις τιμές τον Μάιο και τον Ιούνιο και υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί αυτή η πίεση».

Απώλειες  και κόστος παραγωγής 

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει χάσει περισσότερο από 50% από την έναρξη της τρέχουσας χρονιάς, εν μέσω αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και με τον πληθωρισμό να ίπταται.
Τα προβλήματα διογκώθηκαν με την κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra/Luna καθώς και με τις ανησυχίες για το hedge fund, Three Arrows Capital.
Τώρα το πρόβλημα εξαπλώνεται, τα αποκεντρωμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναφέρουν απώλειες ύψους πολλών δισ. δολαρίων, ενώ δάνεια που αφορούν την εξόρυξη Bitcoin βρίσκονται υπό πίεση.
Κάτι που θα μπορούσε να μετριάσει τις πιέσεις στις τιμές, σύμφωνα με την JP Morgan, είναι μια πτώση του κόστους παραγωγής από 18.000 έως 20.000 δολάρια που έφθασε νωρίτερα μέσα στο έτος, περίπου στα 15.000 δολάρια αυτόν τον μήνα.

Το κόστος της εξόρυξης

Οι εκτιμήσεις για το κόστος εξόρυξης διαφέρουν.
Το κόστος παραγωγής για μια μεγάλη εταιρεία εξόρυξης είναι περίπου 8.000 ανά νόμισμα, υπολογισμένο με μέσες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και αρκετά νέα μηχανήματα εξόρυξης, σύμφωνα με την Arcane Crypto.
Ωστόσο, η Securitize Capital υποστηρίζει ότι συνυπολογίζοντας τα γενικά έξοδα για τις υποδομές και τα επιτόκια, το συνολικό κόστος για κάποιους μπορεί ήδη να ξεπερνάει τα 20.000 δολάρια.
Σήμερα η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος κινείται πέριξ των 21.500 δολαρίων, με άνοδο περί του 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->