Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Χάκερς έκλεψαν 100 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα από το Horizon

Χάκερς έκλεψαν 100 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα από το Horizon
Οι γέφυρες blockchain διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στον χώρο του DeFi - ή της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης
Χάκερς έκλεψαν 100 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα από το Horizon, τη λεγόμενη γέφυρα blockchain, στην τελευταία μεγάλη ληστεία στον κόσμο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.
Οι λεπτομέρειες της επίθεσης εξακολουθούν να είναι ελάχιστες, αλλά η Harmony, η εταιρεία προγραμματιστών πίσω από το Horizon, είπαν ότι εντόπισαν την κλοπή το πρωί της 22ας Ιουνίου.
«Ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε με τις εθνικές αρχές και τους δικαστές για να εντοπίσουμε τον ένοχο και να ανακτήσουμε τα κλεμμένα κεφάλαια», ανέφερε η startup σε tweet.
Σε επόμενο tweet, η Harmony είπε ότι συνεργάζεται με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και πολλές εταιρείες κυβερνοασφάλειας για να ερευνήσουν την επίθεση.

Τι είναι οι blockchain bridges

Οι γέφυρες blockchain διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στον χώρο του DeFi - ή της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης -, προσφέροντας στους χρήστες έναν τρόπο να μεταφέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από το ένα blockchain στο άλλο.
Στην περίπτωση του Horizon, οι χρήστες μπορούν να στείλουν token από το δίκτυο Ethereum στην Binance Smart Chain.
Η Harmony είπε ότι η επίθεση δεν επηρέασε μια ξεχωριστή γέφυρα για το bitcoin.
Όπως και άλλες πτυχές του DeFi, το οποίο στοχεύει στην ανοικοδόμηση παραδοσιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως δάνεια και επενδύσεις στο blockchain, οι γέφυρες έχουν γίνει πρωταρχικός στόχος για τους χάκερ λόγω τρωτών σημείων στον υποκείμενο κώδικά τους.
Οι γέφυρες «διατηρούν μεγάλα αποθέματα ρευστότητας», καθιστώντας τες «δελεαστικό στόχο για τους χάκερ», σύμφωνα με τον Jess Symington, επικεφαλής της έρευνας στην εταιρεία ανάλυσης blockchain Elliptic.
«Για να μπορούν τα άτομα να χρησιμοποιούν γέφυρες για να μετακινούν τα χρήματά τους, τα περιουσιακά στοιχεία κλειδώνονται σε ένα blockchain και ξεκλειδώνονται ή κόβονται σε ένα άλλο», είπε ο Symington.
«Ως αποτέλεσμα, αυτές οι υπηρεσίες διαθέτουν μεγάλους όγκους κρυπτογραφικών στοιχείων».
Η Harmony δεν αποκάλυψε πώς ακριβώς κλάπηκαν τα χρήματα.
Ωστόσο, ένας επενδυτής είχε εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια της γέφυρας Horizon ήδη από τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης