Κρυπτονομίσματα

Circle: Στην αγορά της ΕΕ με νέο, εξασφαλισμένο σε ευρώ stablecoin

tags :
Circle: Στην αγορά της ΕΕ με νέο, εξασφαλισμένο σε ευρώ stablecoin
Η ομάδα του Circle ισχυρίζεται ότι μια σειρά από ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως τα FTX, Bitstamp, Binance US, Huobi, Uniswap θα παρέχουν υποστήριξη για το stablecoin EUROC.

Με νέο, εξασφαλισμένο σε ευρώ stablecoin εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά ο κολοσσός της fintech Circle.
Eιδικότερα, ο εκδότης USD Coin (USDC) Circle ανακοίνωσε στο blog του την κυκλοφορία ενός stablecoin που υποστηρίζεται από αποθέματα ευρώ στις 30 Ιουνίου.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το νέο stablecoin θα είναι «ένα ρυθμιζόμενο stablecoin που εκδίδεται με πλήρες αποθεματικό και βασίζεται στις ίδιες αρχές εμπιστοσύνης, διαφάνειας και ασφάλειας με το USDC».
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα αποθέματα σε ευρώ διατηρούνται σε κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ελέγχονται από τις ΗΠΑ, όπως η Silvergate Bank.
Η Circle δήλωσε ότι το Euro Coin (EUROC) θα κυκλοφορήσει αρχικά ως διακριτικό ERC-20 στο blockchain Ethereum «με υποστήριξη για επιπλέον blockchain που αναμένεται αργότερα μέσα στο έτος».
Ως διακριτικό Ethereum ERC-20, το Euro Coin θα πρέπει να είναι ευρέως διαλειτουργικό με συμβατά πορτοφόλια.
Η ομάδα του Circle ισχυρίζεται ότι μια σειρά από ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως τα FTX, Bitstamp, Binance US, Huobi, Uniswap θα παρέχουν υποστήριξη για το stablecoin EUROC.
Τα αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά συστήματα όπως το Anchorage, το Compound, το Curve και το Fireblocks είναι επίσης έτοιμα να παρέχουν υποστήριξη για το stablecoin.
Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Circle, Jeremy Allaire, διαβεβαίωσε ότι η Circle έχει θέσει κορυφαία πρότυπα στον κλάδο για τη μεταφορά οικονομικής αξίας μέσω του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας stablecoins:
«Υπάρχει σαφής ζήτηση στην αγορά για ένα ψηφιακό νόμισμα σε ευρώ, το οποίο είναι το δεύτερο νόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές στον κόσμο μετά το δολάριο ΗΠΑ. Με τη βοήθεια του USDC και του Ευρώ, η Coin Circle βοηθά στην έναρξη μιας νέας εποχής γρήγορων, χαμηλού κόστους, ασφαλών και διαλειτουργικών ανταλλαγών αξίας σε όλο τον κόσμο».
Από τις 30 Ιουνίου, το Euro Coin θα είναι διαθέσιμο σε θεσμικούς πελάτες μέσω ενός δωρεάν λογαριασμού Circle. Η Circle κυκλοφόρησε πρόσφατα το USDC stablecoin στο blockchain Polygon χρησιμοποιώντας το μοντέλο συναίνεσης Proof-of-Stake. Αυτό κατέστησε δυνατή την επιτάχυνση των συναλλαγών και την απλούστευση της μετατροπής των νομισμάτων fiat σε USDC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης