Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Πιθανότητα 50% για επιστροφή στις 45.000 δολάρια - Ποιοι οι καταλύτες

tags :
Bitcoin: Πιθανότητα 50% για επιστροφή στις 45.000 δολάρια - Ποιοι οι καταλύτες
Οι δείκτες του DeMark δίνουν μεγάλη σημασία στον αριθμό των ημερών…

Τον Μάρτιο του 2022, ο αναλυτής είχε προβλέψει ότι το Bitcoin θα κατρακυλούσε στα 18.418 δολάρια, από τα επίπεδα των 48.000 δολαρίων στα οποία βρισκόταν.
Πλέον, το Bitcoin, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο έντονης μεταβλητότητας, έφτασε στο σημείο να διαπραγματεύεται πέριξ των 18.000 δολαρίων… ανακάμπτοντας ελαφρά τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στη ζώνη των 20.000 δολαρίων – περίπου -70% από τα ιστορικά υψηλά του τον Νοέμβριο του 2021 (68.924 δολ.).
Η απότομη διολίσθηση του πρώτου τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης, ως έναν βαθμό, είναι εύλογη, δεδομένου ότι η Federal Reserves έχει αναβαθμίσει την πολιτική σύσφιξης, στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειάς της να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η ανάλυση…

Οι δείκτες του DeMark δίνουν μεγάλη σημασία στον αριθμό των ημερών -δεν χρειάζεται να είναι διαδοχικές- στις οποίες σημειώθηκε κλείσιμο χαμηλότερο από το κλείσιμο δύο ημέρες πριν.
Υπό διάφορες συνθήκες, όταν η αντίστροφη μέτρηση φτάσει στο 13, ενεργοποιείται ένα σήμα αγοράς (το αντίθετο ισχύει για τα σήματα πώλησης.)
1_372.JPG
Με πιο απλά λόγια, η ανάλυσή του αναζητά σήματα υπεραγοράς και υπερπώλησης.
Όπως επισημαίνει ο αναλυτής, η ζημιά στις κρυπτοαγορές είναι μόνιμη επειδή το bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από τα ιστορικά υψηλά του - σε προηγούμενες πτώσεις, το bitcoin διατηρούσε τα επίπεδα του 50%.
«Συνήθως, διαρθρωτική ζημιά προκαλείται όταν μια ανατροπή της ανοδικής τάσης υπερβαίνει το 56%» λέει ο DeMark, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DeMark Analytics και σύμβουλος του διαχειριστή hedge-fund Steven A. Cohen.
«Τέτοιες καταστροφές φανερώνουν ότι ναι μεν υπάρχει υψηλή πιθανότητα επιστροφής του bitcoin σε ιστορικά υψηλά, ωστόσο θα χρειαστούν πολλά χρόνια, αν όχι δεκαετίες, για να επιτευχθεί».
Χάριν συγκρίσεως, αναφέρεται πως οι μετοχές χρειάστηκαν 25 χρόνια για να φτάσουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα μετά του κραχ του 1929.
«Αυτό δεν αναιρεί την προοπτική ανάκαμψης έως και 50-56% τους επόμενους μήνες, κάτι που σημαίνει ότι το bitcoin θα επιστρέψει στα 40.000-45.000 δολάρια».
Ανάλογα με το μοντέλο που εφαρμόζεται, το bitcoin κατέγραψε buy countdown στο 13 το περασμένο Σάββατο.
2_319.JPG
«Δεδομένου ότι αυτό επιτεύχθηκε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο και ο κίνδυνος για νέα χαμηλά παραμένει μικρός για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η τάση θα πρέπει να αντιστραφεί ανοδικά» καταλήγει ο DeMark.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης