Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κύμα χρεοκοπιών έρχεται στους miners των κρυπτονομισμάτων, λόγω ενεργειακού κόστους και χαμηλής τιμής

Κύμα χρεοκοπιών έρχεται στους miners των κρυπτονομισμάτων, λόγω ενεργειακού κόστους και χαμηλής τιμής
Η πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων απειλεί να υπονομεύσει τις μεγάλες επενδύσεις των miners
Σε δινή θέση βρίσκονται οι miners, δηλαδή οι ανθρακωρύχοι, του Bitcoin, καθώς έχουν υποχρεωθεί να μειώνουν την παραγωγή λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών των κρυπτονομισμάτων και της αύξησης του ενεργειακού κόστους.
Οι miners, οι οποίοι χρησιμοποιούν ισχυρούς υπολογιστές για να δημιουργήσουν νέες μονάδες bitcoin και να επικυρώσουν τις συναλλαγές σε blockchains, αναγκάστηκαν να αλλάξουν το ρυθμό της παραγωγής καθώς η πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων απειλεί να υπονομεύσει τις μεγάλες επενδύσεις τους στην τεχνολογία.
Το ποσοστό κατακερματισμού bitcoin, ένα μέτρο της ποσότητας ισχύος που αφιερώνεται στη δημιουργία νέων νομισμάτων, έχει μειωθεί κατά 4% από την αρχή της εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία του Blockchain.com.
Η πτώση υποδηλώνει ότι οι ψηφιακοί miners αφιερώνουν λιγότερους υπολογιστικούς πόρους για να σπάσουν πολύπλοκα παζλ, για τα οποία ανταμείβονται με το νέο bitcoin.

Σε πτωτική τροχιά τα έσοδα

Τα δεδομένα του Blockchain.com έδειξαν επίσης ότι η συνολική αξία των εσόδων που καταβλήθηκαν στους ανθρακωρύχους έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.
Οι μετοχές των εισηγμένων ανθρακωρύχων Marathon Digital και Hut 8 έχουν υποχωρήσει περίπου 40% τον περασμένο μήνα, ενώ το Argo Blockchain έχει υποχωρήσει 35%.
«Προς το παρόν, δεν είναι διασκεδαστικό να ασχολείσαι με την εξόρυξη», δήλωσε ο Alexander Neumueller, επικεφαλής του έργου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο Κέντρο Εναλλακτικών Χρηματοοικονομικών του Cambridge.
Η αγορά κρυπτογράφησης δέχτηκε πιέσεις μετά από μήνες πτώσης στα μεγαλύτερα νομίσματά της, συρρικνώνοντας την αξία της αγοράς από το υψηλό των 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο σε λίγο κάτω από το 1 τρισ. ​​δολάρια σήμερα.

Το Bitcoin έχασε περισσότερο από το 50 τοις εκατό της αξίας του φέτος για να διαπραγματευτεί κάτω από τα 21.000 δολάρια, με τις απώλειες να επιταχύνονται τις τελευταίες εβδομάδες μετά την κατάρρευση του stablecoin terra και την είδηση ότι η πλατφόρμα δανεισμού Celsius εμπόδισε τους πελάτες του να αποσύρουν κεφάλαια.
«Υπάρχουν πολλοί ανθρακωρύχοι στη βιομηχανία που υπόκεινται σε διακυμάνσεις στις τιμές της ενέργειας.
Ως εκ τούτου, αισθάνονται πίεση από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις: υψηλό κόστος σε συνδυασμό με χαμηλότερα έσοδα ανά bitcoin που δημιουργείται», δήλωσε ο Charlie Schumacher, εκπρόσωπος της Marathon Digital, ενός από τους μεγαλύτερους εξορύκτες bitcoin στον κόσμο.
Η ίδια η Marathon ξόδεψε περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις που σχετίζονται με την εξόρυξη το πρώτο τρίμηνο.

Ευάλωτοι οι μικροί

Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις τείνουν να έχουν σταθερό ενεργειακό κόστος και μεγαλύτερα αποθέματα ασφαλείας, αλλά η ύφεση αφήνει τις μικρότερες εταιρείες ευάλωτες σε εξαγορές και παύση λειτουργίας.
Το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει πλήξει τα κέρδη πολλών εταιρειών.
Ο Didar Bekbaouov, ένας ανθρακωρύχος από το Καζακστάν και συνιδρυτής της εταιρείας εξόρυξης Xive, είπε ότι «προσαρμόζεται στις νέες τιμές και την πραγματικότητα» και ότι έχει απενεργοποιήσει τις μη κερδοφόρες δραστηριότητες εξόρυξης μόλις το bitcoin έπεσε κάτω από τα 25.000 δολάρια.
Οι εταιρείες που έχουν στραφεί σε τράπεζες ή αγορές για κεφάλαια στο παρελθόν δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο σήμερα.
Οι αγορές μετοχών έχουν πέσει και η διάθεση για άντληση κεφαλαίων έχει αποδυναμωθεί, ενώ τα επιτόκια έχουν αυξηθεί.
Αυτό μπορεί να αναγκάσει άλλους να κλείσουν τις δραστηριότητές τους ή να εγκαταλείψουν τα σχέδια αγοράς περισσότερων υπολογιστών.
«Σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω περιορισμών κεφαλαίου και συμπίεσης περιθωρίου, ορισμένοι άνθρωποι άρχισαν να ακυρώνουν παραγγελίες», είπε ο Schumacher.
«Οι εταιρείες που έβλεπαν την ύφεση εδώ και αρκετό καιρό είναι πιθανό να αντεπεξέλθουν σε αυτήν την περίοδο, αλλά πολλές έχουν ενεργήσει με ώθηση στο απόγειο της αγοράς και μπορεί να υποχρηματοδοτηθούν τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Jaime Leverton, επικεφαλής της εισηγμένης στον Καναδά Hut 8.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης