Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια «ξεπλύθηκαν» μέσω του ανταλλακτηρίου Binance

Πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια «ξεπλύθηκαν» μέσω του ανταλλακτηρίου Binance
Πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια «ξεπλύθηκαν» τα τελευταία πέντε χρόνια μέσω της Binance

Περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια «ξεπλύθηκαν» τα τελευταία πέντε χρόνια μέσω του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου στον κόσμο, της Binance, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.
Πιο συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει το πρακτορείο, από το 2017 έως το 2021, τουλάχιστον 2,35 δισεκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κεφάλαια ξεπλύθηκαν μέσω της Binance, σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση.
Για την παρακολούθηση αυτών των κεφαλαίων, η υπηρεσία ανέλυσε δικαστικά αρχεία, επικοινώνησε με τις αρχές και συνεργάστηκε με εταιρείες ανάλυσης blockchain όπως η Chainalysis και η Crystal Blockchain.
Μάλιστα, το σχετικό άρθρο συνδέει πολλά σημαντικά γεγονότα: την παραβίαση του σλοβακικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Eterbase, τις δραστηριότητες στην αγορά στο dark web Hydra και τις ενέργειες της βορειοκορεατικής ομάδας χάκερ Lazarus.
Όλοι τους χρησιμοποιούσαν την Binance για να διενεργήσουν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.
Σύμφωνα με την έκθεση, τον Σεπτέμβριο του 2020, hackers του Lazarus δημιούργησαν ανώνυμους λογαριασμούς σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και τους χρησιμοποίησαν για να ξεπλύνουν 5,4 εκατομμύρια δολάρια που είχαν κλαπεί από τη σλοβακική Eterbase.
Η Binance, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Eterbase, δεν είχε ιδέα ποιος μετέφερε τα χρήματα.
Την ίδια στιγμή, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κοινοποιήθηκαν στο Reuters δείχνουν ότι το ανταλλακτήριο αρνήθηκε να μοιραστεί πληροφορίες ή δεδομένα σχετικά με λογαριασμούς χωρίς αίτημα από τις αρχές.
Η Eterbase έκλεισε τελικά και κήρυξε πτώχευση.
Όσον αφορά τον ιστότοπο παράνομων εμπορευμάτων Hydra, το άρθρο αναφέρει ότι χρησιμοποίησε το Binance για την επεξεργασία πληρωμών για φάρμακα συνολικού ύψους 780 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με το Reuters, η Binance ήταν η προτιμώμενη πλατφόρμα επεξεργασίας συναλλαγών στην Hydra το 2018 λόγω των ελάχιστων απαιτήσεων αναγνώρισης χρήστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης