Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η ρωσική fintech Rostec θέλει να αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο SWIFT

tags :
Η ρωσική fintech Rostec θέλει να αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο SWIFT
Το Ινστιτούτο NIPS έχει αναπτύξει την πλατφόρμα blockchain CELLS, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός συστήματος για την πραγματοποίηση πληρωμών σε εθνικά νομίσματα.

Η RT-Tecpriemka, θυγατρική της κρατικής εταιρείας Rostec, παρουσίασε τη βιομηχανική πλατφόρμα blockchain CELLS, που έχει προορίζεται να γίνει μια εναλλακτική του διεθνούς συστήματος μεταφοράς τραπεζικών πληροφοριών SWIFT.
Το Ινστιτούτο Συστημάτων Προγραμμάτων του Νοβοσιμπίρσκ (NIPS) έχει αναπτύξει την πλατφόρμα blockchain CELLS, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός συστήματος για την πραγματοποίηση πληρωμών σε εθνικά νομίσματα.
Το σύστημα παρέχει δυνατότητα συναλλαγών σε πολλαπλά νομίσματα, αναγνώριση χρήστη και αποθήκευση ψηφιακών νομισμάτων.
Οι προγραμματιστές της πλατφόρμας ισχυρίζονται ότι η τεχνολογία blockchain, σε συνδυασμό με πιστοποιημένα εργαλεία προστασίας κρυπτογραφικών πληροφοριών, θα παρέχει υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας για αυτήν τη λύση.
«Ένα ψηφιακό σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε μια πλατφόρμα blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική του SWIFT, παρέχοντας υψηλές ταχύτητες και ασφάλεια. Το σύστημα θα επιτρέψει τη μετάβαση σε διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα, θα εξαλείψει τον κίνδυνο κυρώσεων και θα διασφαλίσει την ανεξαρτησία της εθνικής οικονομικής πολιτικής για την εκκαθάριση συμμετεχόντων», λέει ο Oleg Yevtushenko, Εκτελεστικός Διευθυντής της Rostec.
Με βάση το CELLS, λένε οι προγραμματιστές, θα διαμορφωθούν τα συστήματα αποθήκευσης δεδομένων, οι πλατφόρμες blockchain για τη δημιουργία εφαρμογών ιστού που προστατεύονται από hacking και επιθέσεις DDOS, για παράδειγμα, η υπηρεσία «ψηφιακού διαβατηρίου» κ.λπ.
Στις αρχές Ιουνίου, η Τράπεζα της Ρωσίας συμφώνησε με το Υπουργείου Οικονομικών ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους Ρώσους αντισυμβαλλομένους να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα όταν προβαίνουν σε διασυνοριακούς διακανονισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης