Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Νέα απάτη με διαδικτυακή πυραμίδα πληρωμένων likes - Εμπλέκεται γιος Έλληνα πολιτικού (;)

Νέα απάτη με διαδικτυακή πυραμίδα πληρωμένων likes - Εμπλέκεται γιος Έλληνα πολιτικού (;)
H περιβόητη Wind Media πλέον δεν έχει πληρώσει κανέναν από τους συνεργάτες της από τις 18 Μαΐου 2022

Ένα ακόμα πυραμιδικό σύστημα έφτασε στο τέλος του, με τα θύματά του να είναι οι άνθρωποι που το εμπιστεύθηκαν.
H περιβόητη εταιρεία πλέον δεν έχει πληρώσει κανέναν από τους συνεργάτες της από τις 18-05-22 και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες είναι σε ανησυχία πλέον.
Παρόλο που φώναζαν όλοι όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη πράγματά του ίντερνετ ότι πρόκειται περί ξεκάθαρης απάτης… κατάφερε να πείσει μέσω των περιβόητων influencers περισσότερους από 600.000 Έλληνες να βάλουν τα χρήματά τους εκεί μέσω κάποιων δήθεν πακέτων με ποσά που άγγιζαν μέχρι και 3.000.
Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έντονη είναι η φημολογία για Έλληνες πολιτικούς πίσω από το κόλπο γκρόσο.
Η φημολογία που έχει ξεκινήσει μέσα στους κύκλους του ίντερνετ κάνει λόγο για δύο γιους πολιτικών εν ενεργεία και για 3 γιους μεγαλοστελεχών σε εταιρείες άνω των 30.000.000 τζίρου.

«Τα πρώτα μέλη της πυραμίδας, σχεδόν πάντοτε έχουν κέρδος»

Η πυραμίδα αποτελεί -ειδικά- τα τελευταία χρόνια, μία μέθοδο εξαπάτησης για όσους αναζητούν εύκολα και γρήγορα χρήματα. Στις απάτες που βασίζονται σε πυραμίδες, ο «εγκέφαλος» ζητάει για παράδειγμα 100 ευρώ από τους επενδυτές, με την υπόσχεση πως αυτά στη συνέχεια θα διπλασιαστούν, θα τριπλασιαστούν κλπ.
Ρεπορτάζ εφημερίδας φέρνει στο φως μία νέα διαδικτυακή πυραμίδα, που έχει «χτυπήσει» και στη χώρα μας.
«Τα πρώτα μέλη της πυραμίδας, σχεδόν πάντοτε έχουν κέρδος.
Όσο όμως τα επίπεδα αυξάνονται, το σχήμα γίνεται μη βιώσιμο και καταρρέει», ανέφερε ένα από τα θύματα της διαδικτυακής πυραμίδας

Τι έπρεπε να κάνουν σε αυτή οι χρήστες;

Κάνοντας έγγραφη, καθημερινά παρακολουθούσαν τυχαία βίντεο που τους έβγαζε η πλατφόρμα στο Youtube, το TikTok αλλά και το Facebook, και έκαναν likes.
Αρχικά η πλατφόρμα έδινε ένα δωρεάν «πακέτο» και ένα συγκεκριμένο όριο κέρδους στον χρήστη και στη συνέχεια αγόραζε μεγαλύτερο «πακέτο» (εφόσον ήθελε) για να βγάλει περισσότερα χρήματα.
Για παράδειγμα, έναντι 600 ευρώ ο χρήστης έκανε 15 likes την ημέρα σε βίντεο στα παραπάνω social media, έχοντας εξασφαλισμένο μηνιαίο εισόδημα 765 ευρώ ή εξασφαλισμένα ετήσια έσοδα 9.307,5 ευρώ, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή των «πακέτων» της εταιρείας.
Αντίστοιχα, έναντι 3.000 ευρώ, τα μέλη της τα οποία στην Ελλάδα υπολογίζονται κοντά στα 10.000, η πλατφόρμα υποσχόταν ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ!
Το θύμα της διαδικτυακής απάτης, ανέφερε πως έχασε σε συνδρομή 600 ευρώ, με τις απώλειες να ανέρχονται σε 3.000 ευρώ για δύο φιλικά του πρόσωπα.
Να σημειωθεί πως οι πληρωμές γίνονται μόνο σε κρυπτονομίσματα (USDT), ενώ προς το παρόν, έχει γίνει ένας μικρός αριθμός καταγγελιών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης