Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Συνιδρυτής του Ethereum για το πρόσφατο κραχ στα κρυπτονομίσματα: Ας προσέχατε...

Συνιδρυτής του Ethereum για το πρόσφατο κραχ στα κρυπτονομίσματα: Ας προσέχατε...
Η τεχνολογία δεν μπορεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να κάνουν λάθη
Σχετικά Άρθρα
Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα τι υποστηρίζει το κρυπτονόμισμα στο οποίο συμμετέχουν, ήταν η σύσταση του συνιδρυτή του Ethereum, Gavin Wood, μετά το πρόσφατο κραχ της αγοράς που "εξαφάνισε" περισσότερα από 800 δισ. δολάρια.
«Ελπίζω οι άνθρωποι να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που φέρει το όνομα του νομίσματος όταν εμπλέκονται σε μια κοινότητα, οικοσύστημα, οικονομία», είπε ο Wood στο Reuters, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο ελβετικό θέρετρο Νταβός των Άλπεων.

Επέλαση των crypto στο Νταβός

Οι εταιρείες κρυπτογράφησης και blockchain έχουν δυναμική παρουσία στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ακόμη και μετά από την πρόσφατη κατάρρευση της αγοράς που εξαφάνισε πάνω από μισό τρισ. δολάρια από την αγορά ψηφιακών νομισμάτων.
Η Promenade, μια κύρια οδός όπου εταιρείες και κυβερνήσεις καταλαμβάνουν καταστήματα και χώρους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του φόρουμ, κυριαρχείται από εταιρείες κρυπτογράφησης, μεταξύ μεγάλων εταιρειών όπως η Salesforce και η Meta.
«Είναι ένα μεγάλο βήμα για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, η οποία ήταν πάντα κατά του Νταβός», ανέφερε ένας εκ των συμμετεχόντων.

Τα νέα project

Ο Βρετανός επιστήμονας υπολογιστών Wood παρευρέθηκε για πρώτη φορά για να μιλήσει για μια νέα συνεργασία μεταξύ του project του blockchain, Polkadot με του Project Liberty του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Frank McCourt.
«Το Διαδίκτυο δεν έχει πραγματική έννοια της νομιμότητας, γιατί η νομιμότητα είναι κάτι που καθορίζεται από κυρίαρχα έθνη», είπε ο Wood.
Η νέα συνεργασία στοχεύει στην αποκέντρωση του ελέγχου του Ιστού και στην παροχή στους χρήστες μεγαλύτερου ελέγχου των δεδομένων τους, είπε ο Wood.
«Η τεχνολογία δεν μπορεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να κάνουν λάθη, αλλά μπορεί να βοηθήσει όσους θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τα γεγονότα του κόσμου και τι αγοράζουν», είπε ο Wood.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης