Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Guggenheim: Έρχεται πτώση 70% για το Bitcoin - Θα γκρεμιστεί κάτω από τα 8.000 δολάρια

Guggenheim: Έρχεται πτώση 70% για το Bitcoin - Θα γκρεμιστεί κάτω από τα 8.000 δολάρια
Θεωρώ ότι έχουμε ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο πτώσης, είπε ο Scott Minerd, CIO της Guggenheim

Ζοφερές είναι οι προοπτικές τόσο για το Bitcoin όσο και για τα άλλα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η γνωστή επενδυτική εταιρεία Guggenheim.
Το Bitcoin θα μπορούσε να πέσει κάτω από τα 8.000 δολάρια, προέβλεψε τη Δευτέρα ο Chief Investment Officer του οίκου, Scott Minerd, προσθέτοντας: Αυτό θα αντιπροσώπευε μια πτώση άνω του 70% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδά του, δηλαδή λίγο πάνω από 30.000 δολάρια.
«Όταν δεις επίμονη διάσπαση κάτω από τα 30.000 δολάρια, τότε τα 8.000 δολάρια είναι ο τελικός προορισμός.
Συνεπώς, θεωρώ ότι έχουμε ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο πτώσης, ιδιαίτερα με την Fed να υιοθετεί πολιτική σύσφιξης», είπε ο Minerd, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Ο Minerd αναφερόταν στην αύξηση των επιτοκίων και τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.
Από τότε που έπεσε κάτω από τα 30.000 δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το bitcoin δυσκολεύεται να αναρριχηθεί πάνω από αυτό το επίπεδο.
Εάν η πρόβλεψη του Minerd γίνει πραγματικότητα, θα προκαλούσε περαιτέρω πόνο στο bitcoin και στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, η οποία έχει δει περίπου αξία 500 δισεκ. δολ. να εξαϋλώνεται τον περασμένο μήνα.
Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 24% μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες.
Ο CIO είπε επίσης ότι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα είναι «σκουπίδια», αλλά το bitcoin και το ethereum θα επιβιώσουν.
«Τα περισσότερα από αυτά τα νομίσματα, δεν είναι νομίσματα, είναι σκουπίδια», είπε.
Ακόμα κι έτσι, είπε, «Δεν νομίζω ότι έχουμε δει ακόμη τον κυρίαρχο παίκτη στα κρυπτονομίσματα».
Ο Minerd συνέκρινε την τρέχουσα κατάσταση με τη φούσκα dot.com των αρχών της δεκαετίας του 2000.
«Αν καθόμασταν εδώ στη φούσκα του Διαδικτύου, θα μιλούσαμε για το πώς η Yahoo και η America Online ήταν οι μεγάλοι νικητές», είπε.
«Όλα τα άλλα, δεν μπορούσαμε να σας τα πούμε, δηλαδή αν η Amazon ή το Pets.com θα ήταν ο νικητής».
«Δεν νομίζω ότι έχουμε ακόμη το σωστό πρωτότυπο για την κρυπτογράφηση», συνέχισε, λέγοντας ότι το νόμισμα πρέπει να αποθηκεύει αξία, να είναι μέσο ανταλλαγής και λογιστική μονάδα.
Ο Minerd πρόσθεσε ότι οι πρόσθετες τεχνολογικές εξελίξεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος στο οποίο οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για συναλλαγές.
Τα σχόλια του Minerd έρχονται αφού η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι τα κρυπτονομίσματα «δεν αξίζουν τίποτα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης