Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ακραία μεταβλητότητα στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τις 29.000 δολ. το Bitcoin - Εκτίμηση για πτώση ως -40%

Ακραία μεταβλητότητα στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τις 29.000 δολ. το Bitcoin - Εκτίμηση για πτώση ως -40%
H πτώση του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων επιταχύνθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την κατάρρευση του TerraUSD, ενός αλγοριθμικού stablecoin

Κάτω από τις 29.000 δολάρια κινείται η τιμή του Bitcoin (-4%) την Τετάρτη 18 Μαΐου, παρασυρόμενο από το sell off στη Wall Street.
Ειδικότερα, το κρυπτονόμισμα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο διολίσθησε ως και τα 28.816 δολάρια.
Σημειώνεται δε πως έχει υποχωρήσει πάνω από 7% την τελευταία εβδομάδα.
Το έτερο μεγάλο κρυπτονόμισμα, το Ethereum, κινείται κάτω από το επίπεδο των 2.000 δολαρίων, με τις απώλειες να ανέρχονται στο -3%.
Mεγάλη πτωση 7,6% σημειώνει το Solana, στα 50,7 δολάρια, όπως και το Cardano, στα 0,52 δολάρια.
Tο Luna «βυθίζεται» -10%, παρά την πρόσκαιρη ανάκαμψη.
«Η αστάθεια στο $LUNA είναι απολύτως τρελή», σχολίασε ο συνεργάτης της Cointelegraph, Michaël van de Poppe.

H τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να «πέσει» -40%

Η πολύμηνη πτώση του Bitcoin «ανάγκασε» το πρώτο βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα να δοκιμάσει τη στήριξη των 27.200 δολαρίων, τόνισε σε ενημερωτικό της σημείωμα η Katie Stockton της Fairlead Strategies.
Υπενθυμίζεται πως η πτώση του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων επιταχύνθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την κατάρρευση του TerraUSD, ενός αλγοριθμικού stablecoin.
Η αποτυχία αυτή κλόνισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, προκαλώντας, βραχυπρόθεσμα, σύντομη πτώση στο bitcoin στα 25.401 δολ.
Έκτοτε, βέβαια, το token ανέκαμψε, ενώ επί του παρόντος τυγχάνει διαπραγμάτευσης πέριξ του ψυχολογικού ορίου των 30.000 δολαρίων.
Ωστόσο, εάν το κρυπτονόμισμα αποτύχει να διατηρήσει τη στήριξη των 27.200 δολαρίων, που ορίζεται ως δύο εβδομαδιαία κλεισίματα Παρασκευής, τότε το θα μπορούσε να πέσει 40% από τα τρέχοντα επίπεδα, στα 18.300 δολάρια, είπε η Stockton.
«Η πρόσφατη ανάλυση αντανακλά αρνητική ενδιάμεση δυναμική, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο μεσοβραχυπρόθεσμα», δήλωσε η Stockton.
Επισημαίνεται πως τόσο οι μεσοπρόθεσμες όσο και οι μακροπρόθεσμες τάσεις ορμής για το bitcoin κατηγοριοποιούνται επί του παρόντος ως «bearish» από την αναλύτρια, ενώ η βραχυπρόθεσμη τάση ορμής του είναι «neutral».
«Οι βραχυπρόθεσμοι δείκτες υπερπώλησης υποστηρίζουν περαιτέρω σταθεροποίηση μετά την επιτυχή διατήρηση των επιπέδων στήριξης, με βάση εν μέρει τους δείκτες DeMARK», ανέφερε η Stockton.
Εάν το bitcoin μπορεί να σταθεροποιηθεί, η επόμενη πιθανή αντίσταση εντοπίζεται γύρω από τον φθίνοντα κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, ο οποίος επί του παρόντος εκτιμάται περίπου στα 39.000 δολάρια.
Αυτό το νούμερο ανακλά πιθανά κέρδη της τάξης του 30%, δεδομένης της συνεχιζόμενης πτωτικής τάσης στο κρυπτονόμισμα.
Το Bitcoin έχει υποχωρήσει 57% από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο, χάνοντας 700 δισεκατομμύρια δολάρια σε ό,τι αφορά το market cap, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.
Συνολικά, η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει απολέσει 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια: από την κορυφή των περίπου 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.
«Ο κίνδυνος αυξάνεται από μακροπρόθεσμα», καταλήγει η Stockton.
sdfasfdafsda.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->