Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Yποχώρησε κάτω από τα 40 σεντ το αμφιλεγόμενο stablecoin, UST

tags :
Yποχώρησε κάτω από τα 40 σεντ το αμφιλεγόμενο stablecoin, UST
Το αδελφό token, το Luna, καταγράφει βουτιά περισσότερο από 80%, στα 0,5 δολάρια

To stablecoin UST, που προώρισται να τελεί σε σχέση 1:1 με το αμερικανικό δολάριο, κατρακυλά 60%, στα 40 σεντ, ενώ έφτασε να τυγχάνει διαπραγμάτευσης ακόμα και στα 35 σεντ, σύμφωνα και με τα στοιχεία της CoinGecko.
Το αδελφό token, το Luna, καταγράφει βουτιά περισσότερο από 80%, στα 0,5 δολάρια.
Μαζί τους υποχώρησαν και άλλα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να βυθίζεται 5%, στα 30.321 δολάρια, και το Ether να υποχωρεί 4%, στα 2.286 δολάρια.

Τι είναι τα stablecoins

Tα stablecoin, μια ειδική κατηγορία κρυπτονομισμάτων, είναι νόμισμα που έχει κλειδωμένη ισοτιμία με κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο με σχετικά σταθερή αξία, συνήθως το δολάριο.
Το UST, το τρίτο μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο, χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο σύστημα κοπής και καύσης για την προσαρμογή της προσφοράς και τη σταθεροποίηση των τιμών.
Η τιμή του έχει καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί περαιτέρω πανικός στην αγορά.
Ο Do Kwon, ο δημιουργός του νομίσματος, έχει συγκεντρώσει bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω του Luna Foundation Guard για να υποστηρίξει το UST σε περιόδους κρίσης.
Εκ των πραγμάτων, η μεγάλη ανησυχία τώρα είναι ότι το Luna Foundation Guard «σπρώχνει» αυτά τα bitcoin στην αγορά, με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερο sell-off. Το Bitcoin υποχώρησε για λίγο κάτω από τα 30.000 δολάρια την Τρίτη 11 Μαΐου, ευρισκόμενο στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2021 – περίπου -56% από τότε που σημείωσε το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο.
Ο David Moreno Darocas, ερευνητής – αναλυτής στο CryptoCompare, είπε ότι η κατάσταση υπογραμμίζει την «ευθραυστότητα» των αλγοριθμικών stablecoins όπως το UST.
«Το UST έχει εξελιχθεί σε ένα αναπόσπαστο και αμφιλεγόμενο κομμάτι του οικοσυστήματος κρυπτογράφησης», είπε.
Ωστόσο, το UST έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη στην οικονομία κρυπτογράφησης, με προσφορά σχεδόν 17 δισεκατομμυρίων token.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τώρα στενά πώς ανταποκρίνεται η Luna Foundation Guard για να στηρίξει το προβληματικό stablecoin του. Ο Kwon είπε την Τρίτη ότι είναι κοντά στην ανακοίνωση ενός σχεδίου ανάκαμψης για το UST. «Περίμενε», έγραψε στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης