Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: H ΥΠΟΙΚ Janet Yellen προειδοποιεί για τους κινδύνους των κρυπτονομισμάτων

ΗΠΑ: H ΥΠΟΙΚ Janet Yellen προειδοποιεί για τους κινδύνους των κρυπτονομισμάτων
H J. Yellen εξέφρασε πάντως και την ελπίδα ότι ο τομέας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα μπορέσει να συμβάλει στην καινοτομία στον κλάδο πληρωμών
Σχετικά Άρθρα
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen πραγματοποίησε την πρώτη της σημαντική ομιλία σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζοντας ότι οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους κινδύνους που θέτουν για τους καταναλωτές και την ευρύτερη οικονομία.
«Τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού μπορεί να είναι καινούργια, αλλά πολλά από τα ζητήματα που εγείρουν δεν είναι» τόνισε η Yellen σε ομιλία της σε πανεπιστήμιο.
«Έχουμε απολαύσει τα οφέλη της καινοτομίας στο παρελθόν και έχουμε επίσης αντιμετωπίσει ορισμένες από τις ακούσιες επιπτώσεις» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Marketwatch, η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι είναι ο ρόλος της κυβέρνησης να «υποστηρίζει και να διασφαλίζει την υπεύθυνη καινοτομία», αλλά πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις που παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες θα πρέπει να ρυθμίζονται με παρόμοιο τρόπο, ανεξάρτητα από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται.
«Οι καταναλωτές, οι επενδυτές και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προστατεύονται από απάτες και παραπλανητικές δηλώσεις, ανεξάρτητα από το εάν τα περιουσιακά στοιχεία είναι αποθηκευμένα σε κάποιον ισολογισμό ή σε ένα κατανεμημένο καθολικό» επισήμανε η Yellen.
Τέλος ο J. Yellen εξέφρασε την ελπίδα ότι ο τομέας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα μπορέσει να συμβάλει στην καινοτομία στον κλάδο πληρωμών, τον οποίο δήλωσε ότι θεωρεί «πολύ αργό, δαπανηρό και όχι επαρκώς συμπεριληπτικό» σύμφωνα με αξιωματούχο του Υπουργείου Οικονομικών που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την ομιλία.
«Εξετάζουμε μια ποικιλία επιλογών για τα συστήματα πληρωμών που περιλαμβάνουν πράγματα όπως ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, σταθερά νομίσματα και περιλαμβάνουν επίσης πράγματα όπως ένα πιθανό ψηφιακό νόμισμα [κεντρικής τράπεζας]», είπε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης