Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Άνοδος 785% για το Bitcoin στη διετία της πανδημίας

Άνοδος 785% για το Bitcoin στη διετία της πανδημίας
Πώς ο Covid 19 επηρέασε την τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος
Σχετικά Άρθρα
Στις 11 Μαρτίου 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» τον Covid 19.
Η ανακοίνωση προκάλεσε σοκ στον πλανήτη και δύο μέρες αργότερα, στις 13 Μαρτίου 2020, το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 5.165 δολάρια.
Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την κήρυξη της πανδημίας το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 45.758 δολάρια καταγράφοντας αύξηση 785%, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις 12 Νοεμβρίου 2021 η τιμή «έπιασε» μέχρι και τα 64.400 δολάρια.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffet το 2019 είχε δηλώσει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι απλώς εικονικά νομίσματα, αλλά ένα όργανο τυχερών παιχνιδιών, καθώς οι άνθρωποι δεν τα αγοράζουν ως εναλλακτική λύση στα πραγματικά χρήματα, αλλά λόγω της αυξανόμενης αξίας τους.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ξέσπασμα του κορωνοιου επηρέασε τις τιμές του Bitcoin, καθώς ο ιός εξαπλωνόταν σε όλες τις ηπείρους, προκαλώντας αναταραχή στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.
Η ταξινόμηση του Bitcoin είτε ως «διαφοροποίηση» στα χαρτοφυλάκια, είτε ως αντιστάθμιση ή ασφαλές καταφύγιο, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας που είχε προκαλέσει η πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης