Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Lagarde κατά crypto: Ρώσοι ολιγάρχες τα χρησιμοποιούν για να αποφύγουν κυρώσεις - Μην γίνεστε συνένοχοι

Lagarde κατά crypto: Ρώσοι ολιγάρχες τα χρησιμοποιούν για να αποφύγουν κυρώσεις - Μην γίνεστε συνένοχοι
Tα βέλη της στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων έστρεψε η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde
Σχετικά Άρθρα
Τα βέλη της στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων έστρεψε η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde, τις οποίες κάλεσε να μην γίνουν «συνένοχοι» των Ρώσων ολιγαρχών που προσπαθούν να αποφύγουν τις δυτικές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΚΤ, οι εισροές ρουβλίων στα κρυπτονομίσματα έχουν ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2021.
Μιλώντας στο συνέδριο της BIS, η Lagarde ανέφερε ότι σε ορίζοντα πέντε ετών, πολλές κεντρικές τράπεζες θα έχουν λανσάρει τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα.

«Μην γίνεστε συνένοχοι στο έγκλημα»

«Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται για την αποφυγή κυρώσεων που επιβάλλονται κατά ορισμένων Ρώσων ολιγαρχών και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προειδοποιήσει τις εταιρείες αυτού του κλάδου να μην γίνουν «συνένοχοι» σε αυτό το έγκλημα, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ.
«Έχουμε λάβει μέτρα για να δείξουμε ξεκάθαρα σε όλους όσους ανταλλάσσουν, συναλλάσσονται, προσφέρουν υπηρεσίες σε σχέση με περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ότι είναι συνεργοί για την παράκαμψη των κυρώσεων», δήλωσε η Lagarde σε διαδικτυακή εκδήλωση, όπως μεταδίδει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης