Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κίνδυνος de facto απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη από το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο

Κίνδυνος de facto απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη από το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο
Τι σημαίνουν τα ελάχιστα πρότυπα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και τα νέα πρωτόκολλα για τη διάθεση των cryptos

Η επιτροπή το Ευρωκοινοβούλιου θα ψηφίσει τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 για ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτογραφημένο περιουσιακά στοιχεία, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσεις στην υιοθέτηση ενός μέτρου το οποίο στελέχη του κλάδου επισημαίνουν ότι θα μπορούσε πρακτικά να απαγορεύσει βασικά ψηφιακά νομίσματα, όπως το Bitcoin και το Ethereum στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Πρότυπα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας

Τα στοιχεία ενεργητικού τα οποία στηρίζονται στην κρυπτογράφηση και εκδίδονται και/ή διαπραγματεύονται στην ΕΕ «θα υπόκεινται σε ελάχιστα πρότυπα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και θα καταρτίζουν και θα διατηρούν ένα σχέδιο σταδιακής διάθεσης για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης» με αυτές τις απαιτήσεις, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο των κανονισμών , που ονομάζεται MiCa.
Η Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής θα ψηφίσει το νομοσχέδιο τη Δευτέρα 14 μαρτίου 2022.
Η αναφορά στην ελάχιστη βιωσιμότητα καθώς και στις απαιτήσεις όσον αγορά τη διάθεση των κρυπτογραφημένων περιτουσιακών στοιχείων φαίνεται να είναι αλλαγές της τελευταίας στιγμής που εισάγονται και εκτιμάται ότι στοχεύουν στον περιορισμό ή ακόμη την απαγόρευση της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων

Ο μηχανισμός συναίνεσης

Η αναφορά στην ελάχιστη βιωσιμότητα καθώς και στις απαιτήσεις διάθεσης φαίνεται να είναι αλλαγές της τελευταίας στιγμής που εισάγονται για τον περιορισμό ή την απαγόρευση της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων που λειτουργούν με βάση ένα έναν αποκαλούμενο μηχανισμό συναίνεσης που αποκαλείται «απόδειξης εργασίας», όπως για παράδειγμα Bitcoin και Ethereum .
Η απόδειξη της εργασίας είναι ένας από τους κύριους μηχανισμούς συναίνεσης που διέπει την τεχνολογία blockchain, στην οποία στηρίζεται το Bitcoin.
Οι εξορύκτες Bitcoin συνεισφέρουν την ισχύ του υπολογιστή στο δίκτυο, το οποίο ασφαλίζει και επεξεργάζεται το blockchain και ανταμείβονται σε Bitcoin για τη συνεισφορά τους.

Αλλαγή του προσχεδίου 

Ένα προηγούμενο προσχέδιο δεν ανέφερε μια ιδέα πρωτοκόλλου απόδειξης εργασίας, όπως επισήμανε ο Ευρωβουλευτής και εμπειρογνώμονας στα κρυπτονομίσματα Stefan Berger του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας σε ένα Tweet στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.
Ανησυχώντας για το αν το νέο, πιο σκληρό σχέδιο νόμου θα αποτελούσε de facto απαγόρευση του Bitcoin και εν γένει των cryptos, ορισμένα στελέχη του κλάδου μετέφεραν τις ανησυχίες τους στο Twitter το Σάββατο 12 Μαρτίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης