Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ουκρανία: Συγκέντρωσε δωρεές 8 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα - Ζητά μπλόκο στους Ρώσους χρήστες

Ουκρανία: Συγκέντρωσε δωρεές 8 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα - Ζητά μπλόκο στους Ρώσους χρήστες

Το κάλεσμα για οικονομική βοήθεια από απλούς πολίτες έγινε μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ουκρανίας στο Twitter και αφορούσε δωρεές σε ψηφιακά νομίσματα όπως bitcoin

Σχετικά Άρθρα

Ποσό της τάξεως των 8 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα κατάφερε να συγκεντρώσει η ουκρανική κυβέρνηση μετά την έκκληση που έκανε μέσω social media για δωρεές από όλο τον κόσμο σε μορφή ψηφιακών νομισμάτων, σύμφωνα με την εταιρεία blockchain Elliptic.
Το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμα του την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 εξηγεί πως το κάλεσμα για οικονομική βοήθεια από απλούς πολίτες έγινε μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ουκρανίας στο Twitter και αφορούσε δωρεές σε ψηφιακά νομίσματα όπως bitcoin που θα ήταν πιο εύκολο να διακινηθούν.

«Στηρίξτε»

«Στήριξε τον λαό της Ουκρανίας
. Δεχόμαστε δωρεές σε κρυπτονομίσματα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός αντιπρόεδρος, αλλά και υπουργός ψηφιακής μετάβασης, Mykhailo Fedorov, αν και δεν διευκρίνισε πως και σε τι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κονδύλια αυτά το Κίεβο.
Πραγματικά, με φόντο τις συνεχιζόμενες συμπλοκές με επίκεντρο κυρίως το Κίεβο και το Χάρκοβο, οι δωρεές σε crypto άρχισαν να συρρέουν και μέχρι σήμερα το πρωί υπολογίζεται πως είχαν συγκεντρωθεί περίπου 7,9 εκατ. δολάρια, μέσα από περίπου 11.500 δωρεές.
Ένα ποσό που συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς.
Πρόκειται για την πρώτη φορά παγκοσμίως που ένα κράτος ζητά άμεση οικονομική βοήθεια από το διεθνές κοινό (crowdfunding) σε μορφή crypto.

Έκκληση για μπλόκο στους Ρώσους παίκτες

Παράλληλα, ο Fedorov, με νέα ανάρτηση του, ζήτησε από όλα τα μεγάλα ανταλλακτήρια crypto να μπλοκάρουν τους Ρώσους χρήστες, όχι μόνο γνωστά ονόματα της πολιτικής και των επιχειρήσεων αλλά και απλούς πολίτες, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στον οικονομικό αποκλεισμό της Ρωσίας.

Κυβερνοεπιθέσεις

Την ίδια ώρα, πάντως, παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα υπό μορφή κυβερνοεπιθέσεων κατά εθελοντικών ομάδων που στηρίζουν την ουκρανική κυβέρνηση με κάθε δυνατό, πρακτικό τρόπο. Εξάλλου η Ουκρανία έχει πέσει θύμα αυξανόμενων κυβερνοεπιθέσεων από Ρώσους χάκερς τις τελευταίες εβδομάδες και για το λόγο αυτό έχει ζητήσει τη βοήθεια διεθνών ειδικών, καθώς και εθελοντών… hackers από όλο τον κόσμο που θα ήθελαν να βοηθήσουν στην κυβερνο-άμυνα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης