Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε κατάρρευση και τα κρυπτονομίσματα λόγω της γενικευμένης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Σε κατάρρευση και τα κρυπτονομίσματα λόγω της γενικευμένης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία
Μεγάλη πτώση καταγράφουν τα κρυπτονομίσματα στη σκιά του πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και η αγορά των κρυπτονομισμάτων με φόντο τη γενικευμένη εισβολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, που οδηγεί τους επενδυτές σε μαζική φυγή από τα επενδυτικά στοιχεία υψηλού ρίσκου.
Σε αυτό το κλίμα, το bitcoin βλέπει την αξία του να υποχωρεί κατά 9% και διαπραγματεύεται στα 35.400 δολάρια, ενώ στο χαμηλό ημέρας είχε φτάσει στα 34.338 δολ. σύμφωνα με το coindesk.
Παρομοίως, το ethereum πραγματοποιεί βουτιά 11% με την αξία του να διαμορφώνεται στα 2.436 δολάρια, ενώ ακόμα μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις παρατηρούνται στις υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.
Συγκεκριμένα, το XRP υποχωρεί κατά 12,7% και βρίσκεται στα 0,642 δολ., το terra κατά 10,6% στα 54 δολάρια, το cardano χάνει 16% στα 0,77 δολ., το stellar κατά 11,51% στα 0,168 δολ. και το dogecoin κατά 14,9% στα 0,113 δολ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Coinmarketcap, τις τελευταίες 24 ώρες έχουν εξανεμιστεί περισσότερα από 150 δισ. δολάρια από την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
«Αυτό που βλέπουμε και που το περιμέναμε είναι ότι το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ακολουθούν τις μετοχές» σημείωσε ο Joseph Edwards, επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης κρυπτονομισμάτων στη Solrise Group.
«Όλα τα πράγματα τείνουν να συσχετίζονται στην κρίση και το ίδιο περιμένουμε να γίνει κι εδώ, επομένως είναι πιθανό να χειροτερέψουν τα πράγματα τις επόμενες μέρες».
Ενώ οι οπαδοί των κρυπτονομίσματων υποστήριζαν εδώ και καιρό ότι το bitcoin λειτουργεί ως ασφαλές λιμάνι από τις γεωπολιτικές εντάσεις, τις περισσότερες φορές κινείται μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου.
Η πτώση του από τα υψηλά των 69,000 δολαρίων που έπιασε το Νοέμβριο αντιπροσωπεύει πτώση 50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης