Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Καταρρέει το επιχείρημα υπέρ του bitcoin ως ψηφιακού χρυσού

Καταρρέει το επιχείρημα υπέρ του bitcoin ως ψηφιακού χρυσού
Το κύριο επενδυτικό επιχείρημα υπέρ του bitcoin χάνει την ισχύ του καθώς η αύξηση του πληθωρισμού σφυροκοπά τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.
Σχετικά Άρθρα

Το κύριο επενδυτικό επιχείρημα υπέρ του bitcoin χάνει την ισχύ του καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα και η αύξηση του πληθωρισμού σφυροκοπούν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.
Η τιμή του bitcoin έπεσε σε χαμηλό δύο εβδομάδων, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έστειλε στρατό στο Donetsk και το Luhasnk, δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, λίγο μετά την ανακήρυξη τους ως ανεξάρτητων.
Το bitcoin συχνά αναφέρεται ως «ψηφιακός χρυσός» από τους υποστηρικτές του.
Ο όρος αναφέρεται στην ιδέα ότι το bitcoin μπορεί να αποτελέσει ένα περιουσιακό στοιχεία διαφύλαξης της αξίας παρόμοιο με το χρυσό – καθώς δεν έχει σχέση με τις άλλες χρηματοπιστωτικές αγορές, ιδίως τις μετοχές.
Οι «ταύροι» του bitcoin θεωρούν επίσης το κρυπτονόμισμα ως ένα περιουσιακό στοιχείο «ασφαλούς καταφυγίου που μπορεί να χρησιμεύσει ως αντιστάθμιση έναντι της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας και της αύξησης των τιμών, οι οποίες μειώνουν την αγοραστική δύναμη των εθνικών νομισμάτων όπως το δολάριο ΗΠΑ.
Με τον πληθωρισμό σε ιστορικά υψηλά, θα περίμενε κανείς ότι τώρα είναι η ώρα να λάμψει το bitcoin - καθώς τον περασμένο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στις ΗΠΑ σε επίπεδα που είχε δει από τον Φεβρουάριο του 1982, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.
Αντιθέτως όμως το κρυπτονόμισμα έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ της αξίας του από τότε που έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, σχεδόν 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο.
Αυτό έκανε λοιπόν τους αναλυτές να αναρωτιούνται αν η αναγόρευσή του σε «ψηφιακό χρυσό» εμπεριέχει έστω και το ελάχιστο ψήγμα αλήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης