Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΕΕ: Κίνδυνος για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος μέσω των ψηφιακών νομισμάτων – Πρέπει να ενισχυθεί το εποπτικό πλαίσιο

ΕΕ: Κίνδυνος για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος μέσω των ψηφιακών νομισμάτων – Πρέπει να ενισχυθεί το εποπτικό πλαίσιο
Τι δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ylva Johansson στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανοιχτή σε κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin ή ενός ψηφιακού ευρώ, αλλά οι κανονισμοί πρέπει πρώτα να ενισχυθούν ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα ψηφιακής απάτης, δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ylva Johansson στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022.
«Δεν νιώθω άβολα με τα ψηφιακά νομίσματα, αλλά πρέπει να ρυθμίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο», έτσι οι εγκληματικές οργανώσεις και οι τρομοκράτες να ,μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την ανωνυμία που επιτρέπεται από συγκεκριμένο δίκτυα», είπε η Johansson.
Η δήλωσή της κατέστησε σαφές ότι η Ευρώπη είναι πιο δεκτική από την Κίνα, η οποία πρόσφατα αποφασίστηκε να απαγορεύσει όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Ρυθμιστικό πλαίσιο

Ο Johansson δήλωσε ότι φάνηκε να είναι η «κακή της παρέας» στο πάνελ της διάσκεψης για την ασφάλεια, δίνοντας έμφαση στη ρύθμιση και την πρόληψη της απάτης.
Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο Sam Bankman-Fried, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, και ο Γερμανός επιχειρηματίας Christian Angermayer, ο οποίος είναι συνιδρυτής του Asset Manager Cryptology Asset Group.

Μηχανισμοί εποπτείας

Ο Bankman-Fried αναγνώρισε τους κινδύνους για εγκληματικές δραστηριότητες με τη χρήση κρυπτονομισμάτων, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι πλατφόρμες υποστηρίζουν σημαντικά τους μηχανισμούς εποπτείας.
Ο Angermayer είπε ότι «τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συχνά προστατεύουν τα συμφέροντά τους», ενώ δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς αποκόπτονται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Υπογραμμισε ότι η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί με τη εξέλιξη των τεχνολογιών blockchain που είναι ενσωματωμένες σε κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin και η ψηφιοποίηση νομισμάτων όπως το δολάριο ΗΠΑ και το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης