Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

H Fidelity έφτιαξε το φτηνότερο bitcoin ETP στην Ευρώπη

tags :
H Fidelity έφτιαξε το φτηνότερο bitcoin ETP στην Ευρώπη
Θα διαπραγματεύεται στη spot αγορά στην Deutsche Börse Xetra στη Φρανκφούρτη και στο SIX Exchange της ελβετικής Ζυρίχης.
Σχετικά Άρθρα

Αφού προσπάθησε επανειλημμένα αλλά και δεν κατάφερε να φτιάξει ένα ETF bitcoin που θα παρακολουθούσε την τιμή του bitcoin στο spot αγορά που λειτουργεί στις ΗΠΑ, η Fidelity, που αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, σκοπεύει να δημιουργήσει παρόμοια προϊόντα στον Καναδά και την Ευρώπη.
Και μάλιστα ο γίγαντας της διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων ξεκίνησε το πρώτο του ευρωπαϊκό bitcoin ETP στη spot αγορά στην Deutsche Börse Xetra στη Φρανκφούρτη, με περαιτέρω σχέδια να το εισάγει τις επόμενες εβδομάδες στο SIX Exchange της ελβετικής Ζυρίχης.
Το νέο bitcoin ΕΤΝ θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους επαγγελματίες και θεσμικούς πελάτες της Fidelity International. Η Fidelity Digital Assets θα ενεργεί ως θεματοφύλακας του προϊόντος, ενώ η Fidelity International έχει επιστρατεύσει την Brown Brothers Harriman για να ενεργεί ως φορέας διαχείρισης και μεταβίβασης των ETP.
Θα διαπραγματεύεται με το αρχίγραμμα FBTC και θα έχει προμήθεια μόλις 0,75%, γεγονός που θα το καταστήσει ETF bitcoin της Ευρώπης, σύμφωνα με το ETF Stream.
Η Fidelity International είναι μια ανεξάρτητη επενδυτική εταιρεία που ξεκίνησε το 1969 ως η διεθνής θυγατρική της Fidelity με έδρα τη Βοστώνη, του κολοσσού των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ο οποίος διαχειρίζεται πάνω από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.
Η εταιρεία έχει τώρα την έδρα της στο Λονδίνο και διαχειρίζεται έχει περιουσιακά στοιχεία πελατών ύψους 812,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα ETF bitcoin με φυσικά χαρακτηριστικά θα είναι ελκυστικό στους πελάτες

Με δεδομένο τον πολλαπλασιασμό των ιστοριών περί απατεώνων που κλέβουν bitcoins και άλλα κρυπτονομίσματα, η Fidelity υποστηρίζει ότι ένα ETF bitcoin με φυσικό χαρακτήρα θα είναι όλο και πιο ελκυστικό για τους πελάτες. Αυτό είχε δηλώσει ο Tomy Sibs της Fidelity International σε συνέντευξή του, στους FT τον Δεκέμβριο.
"Το Bitcoin αποκτά τώρα χαρακτηριστικά που παλαιότερα είχαν τα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία, ιδιαίτερα ο χρυσός. Η προσφορά του Bitcoin είναι πεπερασμένη, κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διατηρήσει την αξία του ακόμη και όταν οι κεντρικές τράπεζες εκτυπώνουν μαζικά χρήμα. Είναι επίσης ένα εύκολο μέσο συναλλαγών - όχι τόσο εύκολο όσο τα καθιερωμένα νομίσματα, αλλά ευκολότερο από το χρυσό. Σε περιόδους αβεβαιότητας, αυτό αποτελεί πλεονέκτημα."
"Εδώ είναι που ένα ETF bitcoin αρχίζει να έχει κάποιο νόημα. Υπάρχει μια αγορά εκεί έξω που αντιλαμβάνεται την ελκυστικότητα του bitcoin, αλλά βασικά την φοβάται. Μερικοί επενδυτές δεν θέλουν να μπουν σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον με τόσο χαλαρή ρύθμιση – και ένα ωραίο και εύκολο ETF κάνει τη σκληρή δουλειά για αυτούς."
Ενώ οι ΗΠΑ έχουν επιτρέψει μόνο ETF που συνδέονται με παράγωγα bitcoin, η Ευρώπη και ο Καναδάς είναι πολύ πιο ανεκτική σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα που βασίζονται στο bitcoin, ενώ η Βρετανία είναι ακόμη πιο αυστηρή και δεν επιτρέπει τη δημιουργία κανενός ETF που να συνδέεται με κρυπτονομίσατα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης