Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Fundstrat: Στροφή στα κρυπτονομίσματα, σε περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων

Fundstrat: Στροφή στα κρυπτονομίσματα, σε περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων
H Goldman Sachs προβλέπει επτά αυξήσεις επιτοκίων για το 2022
Σχετικά Άρθρα

Όταν η Fundstrat του Tom Lee δημοσίευσε την πρώτη της έκθεση για το bitcoin πριν από περίπου πέντε χρόνια, είπε ότι μέχρι το 2022, το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να αξίζει από 15.000 έως 50.000 δολάρια. Αυτή τη στιγμή, το bitcoin βρίσκεται κάπου στη μέση αυτού του εύρους και ο Lee παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, ειδικά σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων.
«Τα επιτόκια φαίνονται σαν να πρόκειται να αντιστρέψουν σχεδόν 30 χρόνια μειώσεων», δήλωσε ο ιδρυτής του Fundstrat μιλώντας στο CNBC. «Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα 10 χρόνια, είναι σίγουρο ότι θα χάσετε χρήματα επενδύοντας ομόλογα… Πρόκειται για τα 60 τρισ. δολ. από 142 τρισ. δολ.» συμπλήρωσε.
Οι τεχνολογικές μετοχές και άλλα ριψοκίνδυνα assets έχουν επηρεαστεί από τα ανοδικά επιτόκια φέτος και συνέχισαν να υποχωρούν εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών για τις προγραμματισμένες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η Goldman Sachs προβλέπει επτά αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Που θα πάνε τα 60 τρισ. δολ.

«Το ερώτημα που μας απασχολεί είναι: που θα πάνε τα 60 τρισ. δολ. για να κερδίσουν αποδόσεις;» επεσήμανε ο Lee και συνέχισε «το προφανές είναι ότι θα στραφούν σε μετοχές της ομάδας FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google), αλλά πιστεύω ότι πιθανότατα πρόκειται για κερδοσκοπικά κεφάλαια από μετοχές…» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά θα στραφούν στα κρυπτονομίσματα.
«Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για τα κρυπτονομίσματα θα ήταν μια ευπάθεια του bitcoin, επειδή είναι το πιο σημαντικό blockchain και αυτό με τη μεγαλύτερη αξία», είπε.
Τα κρυπτονονίσματα έχουν διανύσει πολύ δρόμο τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά εξακολουθούν να είναι ένα νέο asset που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους.
«Εκτός κι αν κάποιος έχει πραγματικά μια κρυστάλλινη μπάλα, είναι πολύ δύσκολο να είμαστε ακριβείς στα κρυπτονομίσματα», είπε ο Lee. «Οι μειώσεις 40% είναι πολύ συνηθισμένες και το bitcoin κάνει τα περισσότερα κέρδη του σε 10 ημέρες σε κάθε έτος. Είναι δύσκολο να είμαστε πολύ ακριβείς με τα κρυπτονομίσματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης