Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βρετανία: Στην κατάσχεση NFTs προχώρησαν για πρώτη φορά οι φορολογικές αρχές

Βρετανία: Στην κατάσχεση NFTs προχώρησαν για πρώτη φορά οι φορολογικές αρχές
Η επιτυχία των βρετανικών αρχών έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την επιτυχία των αμερικανικών αρχών να εντοπίσουν και να κατασχέσουν 3,6 δισ. δολάρια σε κλεμμένα Bitcoin, σε μια επίδειξη της προσπάθειας των διωκτικών αρχών να αποδείξουν πως ο χώρος των crypto δεν είναι ασφαλείς για τους απατεώνες και την απόκρυψη μαύρου χρήματος

Στην κατάσχεση NFTs προχώρησαν για πρώτη φορά οι φορολογικές αρχές της Βρετανίας, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης φοροδιαφυγής ύψους 1,4 εκατ. στερλίνων.

Οι φορολογικές αρχές συνέλαβαν τρία άτομα που θεωρείτο ότι είχαν στήσει ένα περίπλοκο δίκτυο 250 ψεύτικων εταιρειών, όμως η είδηση προήλθε από την ανακοίνωση πως κατασχέθηκαν crypto assets αξίας περίπου 5.000 στερλίνων, μαζί με ποσότητα από NFTs, η αξία των οποίων δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί.

Τα NFTs είναι συλλεκτικό ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο έχει αξία τόσο ως μια εναλλακτική μορφή ψηφιακού νομίσματος αλλά και ως μια μορφή ενός προϊόντος, όπως ένας πίνακας τέχνης, ένα βινύλιο.
Το βασικό δε, πλεονέκτημα του είναι πως συνιστά ένα μοναδικό ψηφιακό asset που μπορεί να προσφέρει στον ιδιοκτήτη τη… μοναδικότητα που θα ήθελε. Από τη ζωγραφική έως τον αθλητισμό και από τη μουσική έως την οικονομία, η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από μια έκρηξη της δημοτικότητας των NFTs με αποτέλεσμα την ανάδειξη τους σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά αξίας 40 δισ. δολαρίων.

Για τις βρετανικές αρχές η κατάσχεση των crypto και των NFTs προβλήθηκε ως απόδειξη πως προσπαθούν να βάλουν φραγμό σε όσους προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα για λόγους φοροδιαφυγής και πως έχουν τα μέσα για να τους εμποδίσουν.
«Προσαρμοζόμαστε συνεχώς στη νέα τεχνολογία για να είμαστε βέβαιοι πως ακολουθούμε το ρυθμό των εγκληματιών και την προσπάθεια τους να υποκρύψουν assets» σχολίασε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικού εγκλήματος.

Η επιτυχία των βρετανικών αρχών έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την επιτυχία των αμερικανικών αρχών να εντοπίσουν και να κατασχέσουν 3,6 δισ. δολάρια σε κλεμμένα Bitcoin, σε μια επίδειξη της προσπάθειας των διωκτικών αρχών να αποδείξουν πως ο χώρος των crypto δεν είναι ασφαλείς για τους απατεώνες και την απόκρυψη μαύρου χρήματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης