Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τα McDonald's και Panera Bread κατοχυρώνουν εμπορικά σήματα στο metaverse

tags :
Τα McDonald's και Panera Bread κατοχυρώνουν εμπορικά σήματα στο metaverse
Η McDonald's έχει καταθέσει 10 αιτήσεις εμπορικών σημάτων

Εμπορικά σήματα στο metaverse σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα McDonald's και Panera Bread, κατόπιν υποβολή σχετικής αίτησης.
Ειδικότερα, η γνωστή αλυσίδα φαστ φουντ McDonald's και η αμερικανική αλυσίδα αρτοποιείων Panera Bread κατέθεσαν αιτήσεις εμπορικών σημάτων για την έναρξη εικονικών εστιατορίων στο metaverse.
Η McDonald's έχει καταθέσει 10 αιτήσεις εμπορικών σημάτων.
Ένα από αυτά περιγράφει «την έναρξη ενός εικονικού εστιατορίου με δυνατότητα πώλησης πραγματικών και εικονικών αγαθών, καθώς και την έναρξη ενός εικονικού εστιατορίου με ηλεκτρονική παραγγελία για παράδοση στο σπίτι».
Από την άλλη, η Panera Bread, μια αλυσίδα αρτοποιείων και καφετεριών , περιγράφει τη χρήση συλλεκτικών (NFT) για τη διενέργεια εμπορικών συναλλαγών με εικονικά τρόφιμα και ποτά, καθώς και τη συνεργασία με προγράμματα υπολογιστή για πρόσβαση σε τέτοια NFT στο metaverse.
Όπως εξήγησε ο δικηγόρος Josh Gerben, οι εταιρείες πρέπει να καταχωρίσουν εκ νέου εμπορικά σήματα επειδή οι προηγούμενες καταθέσεις δεν έλαβαν υπόψη την εμφάνιση των NFT και των νέων τεχνολογιών: «Αυτό είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο: η υποβολή αιτήσεων για εκ νέου καταχώριση εμπορικών σημάτων όταν εμφανίζονται νέες τεχνολογίες.
Έτσι προστατεύουν τα συμφέροντά τους».
Η ερευνητική εταιρεία Gartner προβλέπει ότι σε τέσσερα χρόνια, το 25% των ανθρώπων θα περνούν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα στο metaverse, κάνοντας δουλειά, ψώνια, ψυχαγωγία ή εκπαίδευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης